Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENI ZA TU OPCIJU

Yamaha ne odbacuje mogućnost povratka Jorgea Lorenza u MotoGP

Jorge Lorenzo
Foto: Reuters/Pixsell
30.01.2020.
u 16:00

"Zasada nisu planirani Lorenzovi nastup s pozivnicom za 2020., ali Yamaha je otvorena za takvu mogućnost, ako se on odluči ponovno natjecati", stoji u priopćenju.

Trostruki svjetski prvak u motociklizmu 32-godišnji Španjolac Jorge Lorenzo u četvrtak je potpisao ugovor s Yamahom kao tvornički test vozač, a iz momčadi s kojom je osvajao naslove ne odbacuju mogućnost njegova povratka u utrke MotoGP-a. 

Lorenzo je prošle godine objavio da se povlači u mirovinu, nakon što je imao ozljedama upropaštenu sezonu u Hondi, uz šesterostrukog svjetskog prvaka Marca Marqueza.

Yamaha je objavila da će Lorenzo sudjelovati na testiranjima sljedećeg tjedna u Sepangu u Maleziji, a vozit će Yamahin motocikl YZR-M1.

"Zasada nisu planirani Lorenzovi nastup s pozivnicom za 2020., ali Yamaha je otvorena za takvu mogućnost, ako se on odluči ponovno natjecati", stoji u priopćenju.

Yamaha trenutačno u svojoj tvorničkoj momčadi ima Španjolca Mavericka Vinalesa i talijanskog velikana Valentina Rossija, kojeg će od 2021. godine u momčadi naslijediti mladi Francuz Fabio Quartararo.

Lorenzo je izjavio kako nije nikada u potpunosti mislio napustiti svijet MotoGP-a.

"Ovo je odgovarajuća uloga za mene. Momčad mi je dobro poznata, kao i motor M1. Yamaha stvarno odgovara mom stilu vožnje i bit će zanimljivo ponovno zajahati moj stari motocikl. Moći ću i dalje raditi ono što volim, ali uživajući u nešto mirnijem životu nego što sam ga imao prijašnjih godina", izjavio je Lorenzo.

Nova sezona natjecanja u MotoGP, Moto2 i Moto3 razredu započinje 8. ožujka utrkom za Veliku nagradu Katara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije