Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK VELIKANA

Xavi Hernandez nakon 14 godina odlučio skinuti španjolski dres

Xavi
Marcus Brandt/DPA/Pixsell
05.08.2014.
u 12:39

Nakon 133 nastupa, 13 pogodaka, dva naslova prvaka Europe i jednog naslova prvaka svijeta, odlučio je reći zbogom.

Veznjak Barcelone Xavi Hernandez (34) objavio je i službeno da napušta reprezentaciju Španjolske, za koju je igrao čak 14 godina, nastupio u 133 utakmice i postigao 13 pogodaka.

Pomogao im je osvojiti Svjetsko prvenstvo 2010. godine, kao i Europsko prvenstvo 2008. i 2012. godine. Bio je jedna od najbitnijih karika svakog izbornika koji je vodio reprezentaciju, a nametnuo se čak i na tek odigraom Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, gdje je Španjolska došla kao branitelj naslova, ali se osramotila porazima od Nizozemske (1:5) i Čilea (0:2) te napustila prvenstvo već nakon skupina. Zanimljivo je da se prvi put pojavio u dresu A vrste 15. studenog 2000. godine, u istoj utakmici kao i Carles Puyol. Protivnik je bila Nizozemska.

No nije se Xavi dokazao samo u A reprezentaciji, osvojio je 1999. godine Svjetsko prvenstvo za igrače do dvadeset godina starosti, kao i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine.

Nasljednik bi mu trebao biti Cesc Fabregas, ali on je još u Barceloni pokazao da ipak nema te kapacitete.

>> Sprema li se kraj zlatne generacije i tika-take?

Komentara 1

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
14:01 05.08.2014.

nakon 14 godina ? ja sam mislio da ga skida nakon svake utakmice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije