Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje u Novokuznjecku

Wrightov gol 10 sekundi prije kraja susreta za tri boda Medveščaka

James Wright
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
07.11.2014.
u 15:34

Susret između Metalurga i Medveščaka završio je rezultatom 2:3.

Medveščak se u Zagreb vraća s tri boda koja je osvojio u Novokuznjecku protiv Metalurga (3:2). Bila je ovo druga ovosezonska pobjeda Medvjeda nad Novokuznječanima i to u samo deset dana.

Prva trećina je, kao i ona u Zagrebu, protekla bez golova. Igrači Metalurga imali su mrvicu više prilika za pogodak, omjer udaraca na gol bio je 12:9, ali vratar Medveščaka Mark Owuya nije propustio niti jedan pak u mrežu.

U drugu trećinu Medvjedi su krenuli furiozno te su već u prvim minutama imali nekoliko odličnih šansi za pogodak. Pokušao je Bill Thomas, Aaron Palushaj pa Patrick Bjorkstrand, ali vratar Metalurga Rafael Hakimov obranio je svaki udaraca. Ipak u 26. minuti je posustao ispred Andrewa Hutchinsona. Prvi Hutchinsonov pokušaj je uspio spriječiti, ali drugi nije i Medvjedi su imali gol prednosti.

Osam minuta kasnije Sergej Dorofejev je izjednačio na 1:1, no taj rezultat nije dugo stajao na semaforu. U 38. minuti, unatoč situaciji s igračem manje, Medvjedi su ponovo izigrali domaćine. Naime, nakon neuspješne akcije Metalurga, pak je dospio do Matta Andersona koji se s polovice klizališta sjurio prema Hakimovu i u trenu ga pospremio u mrežu za 1:2.

U posljednjoj trećini, nakon što su igrači Medveščaka propustili dva powerplaya, Metalurg je u 53. minuti sve vratio na početak pogotkom Kirila Kaprizova. Nakon 2:2 krenula je žestoka borba za tri boda i kada se činilo da će susret otići u produžetak, James Wright je deset sekundi prije kraja susreta ugurao pločicu u mrežu Hakimova.

>>Trener Medveščaka: Probleme rješavam muški, oči u oči

Komentara 1

FU
FULL
22:14 13.11.2014.

Pogodak i pobjeda koji bi mogli lako biti i naša velika prekretnica u nastavku natjecanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije