Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJEMAC NE PRAŠTA

Wörns: Šuker je u četvrtfinalu SP-a izveo predstavu

Davor Šuker
Arhiva VL
11.03.2010.
u 11:54

U svojevrsnom vremeplovu kroz podsjećanje na njemačke uspjehe sa Svjetskih nogometnih prvenstava Spox.com se sjetio ispadanja "elfa" s Mundijala 1998. godine.

Bilo je to 4. srpnja, a jaku njemačku nogometnu reprezentaciju tom je prilikom s 3-0 iz Francuske ispratila hrvatska nogometna reprezentacije, inače brončana s tog SP-a. Pomoglo je "vatrenima" isključenje Christiana Wörnsa koji je na "zlatnoj kopački" Davoru Šukeru napravio prekršaj u 41. minuti koji je glavni sudac utakmice Rune Pedersen ocijenio vrijednim isključenja, nakon čega su pogotke postigli Robert Jarni, Goran Vlaović i Šuker.

Za prestižnu internetsku njemačku sportsku stranicu Wörns se prisjetio tog događaja.

Kakve uspomene nosite iz Francuske?

- Skupinu smo završili na prvome mjestu sa sedam bodova, ali smo do pobjede protiv SAD-a i Irana stigli uz dosta muke. I protiv Jugoslavije smo imali sreće, kao i protiv Meksika u osmini finala. Igrajući gledano bilo je to ukupno dosta loše.

Poslije utakmice protiv Hrvatske izbornik Bertie Vogts nije se ponio poput gospodina, već je rekao da je sudac Pedersen iskrojio rezultat.

- Poslije takvih utakmica dolazi do emocionalnog pražnjenja, a svatko se s time nosi na svoj način. Vogts je ambiciozan trener i čovjek

Dolazimo i do vašeg crvenog kartona. Možete li se prisjetiti sekundi koje su prethodile isključenju?

- Duga lopta došla je do Matthäusa koji mi ju je želio proslijediti. Dodavanje mu je bilo prekratko i ja sam želio raščistiti situaciju. Shvatio sam da ću u svom startu zakasniti i želio sam odustati od svega, no prekasno. Iako je start izgledao žestoko, jedva sam ga dotaknuo. Ono što je Davor Šuker potom napravio bila je predstava. I to je jako utjecalo na suca. Crveni karton bio je previše, mislim da Šuker nije bio ozlijeđen. Očekivao sam žuti karton i bio sam jako iznenađen isključenjem.

Što ste pomislili kada ste vidjeli boju kartona?

- Bio sam dotučen. Radilo se o nokaut utakmici, a deset na jedanaest u takvoj utakmici označava kraj. Sjeo sam u svlačionicu i odgledao utakmicu do kraja.

Je li vas razljutila loša Matthäusova lopta?

- Ne, takvo se što događa. Više me razljutila Šukerova glumačka predstava.

Šuker je rekao da vam je sudac trebao pokazati tri crvena kartona.

- Kada je nosio dres Münchena 1860 Šuker je rekao da taj prekršaj ipak nije bio tako strašan. Kada se nogometaš tri ili četiri puta prevrne po travnjaku može se zaključiti da je riječ o glumi.

Komentara 4

BP
bpza
12:40 11.03.2010.

Wörns priča priču, i to više ni mala djeca ne slušaju. Sjećam se, napravio je očigledan i zaista brutalan prekršaj. Trebao je i on možda Šukera, kao Taylor Eduarda smjestiti izvan terena na godinu dana, da dobije tri utakmice neigranja? Brate Wörnsu, tvoj prekršaj je bio zaista za tri crvena kartona, a Šukerova predstava, ako je to bio dio predstave tek je tada započela, i na tom SP-u je završila s zasluženom broncom oko vrata jednog od najboljeg napadača i golgetera devedesetih!

ŠB
Široki Brijeg
15:02 11.03.2010.

U hrv ekipi 98 godine ( i dan danas) vam igra pola hercegovaca. Sviđalo vam se to ili ne :P

DO
domingo1981
15:21 11.03.2010.

@ Siroki Brijeg I? Sta si sad stim ustanovio? Sta nam zelis reci? Koga to zanima osim tebe? Po cemu se razlikuje ovaj od onog hrvata?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije