Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGLEDI U ČETVRTFINALU

Wenger: Šanse su za prolaz protiv Barçe 50-50

arsene wenger
Reuters
19.03.2010.
u 15:54

Francuski menadžer Arsenala Arsene Wenger vjeruje da njegova momčad u četvrtfinalnim dvobojima protiv Barcelone ima podjednake izglede za prolaz kao i aktualni prvak Europe.

- Sigurno je da mi nismo favoriti, ali, po meni, izgledi su 50-50. Oni imaju dobru momčad, mi imamo dobru momčad, utakmice će sigurno biti zanimljive i uzbudljive. Važno je da se dobro pripremimo za te dvoboje i da vjerujemo u svoje snage – analizirao je ždrijeb četvrfinala Lige prvaka Wenger i nastavio:

- Kada sutra pogledate kvote u kladionicama, bit će evidentno da mi nismo favoriti. Međutim, ponavljam, vjerujem da imamo iste šanse za prolaz kao i Barcelona. Štoviše, uspijemo li u tim dvjema utakmicama pokazati svoje najbolje lice, držim da imamo jako dobre izglede za polufinale.

Dodatnu draž dvobojima Barcelone i Arsenala daje francuski reprezentativni napadač Thierry Henry, koji je godinama bio ponajbolji igrač i oslonac Arsenala, a ovom prigodom će prvi put zaigrati protiv kluba za koji je i sam nebrojeno puta rekao da je ''njegov navijač do smrti''…

- Mi smo stalno u kontaktu. No, najvažnije je ipak da će gledatelji moći uživati u nogometu i razgovarati samo o nogometu, a ne o drugim stvarima. Kada su igrali Chelsea i Manchester City, svi su govorili samo o rukovanju, a nitko o nogometu. Ovo će biti druga priča – kaže Wenger.

Njegova momčad u subotu će u Premiershipu zaigrati protiv West Hama, a francuskom stručnjaku za dvoboj protiv gradskog rivala ponovno će biti na raspolaganju Cesc Fabregas, Tomas Rosicky i Alex Song. Međutim, francuski srednji branič William Gallas još uvijek je ozlijeđen. Veliko je pitanje hoće li se oporaviti od ozljede lista do susreta protiv Barcelone.

- Njegova ozljeda trenutačno ne izgleda dobro, ali vjerujem da će se vratiti u sastav do kraja sezone – završio je Wenger.

Piquet: Fabregas mi je prijatelj, ali sada neće biti   
Branič Barcelone Gerard Piquet komentirao je ždrijeb četvrtfinala nogometne L ige prvaka koji je njegovom klubu namijenio jednog od težih mogućih protivnika, londonski Arsenal...

Utakmica je to klubova koji njegoju sličan, napadački stil igre s mnogo sitnih vezova, a Piquet je uvjeren u spektakl.

- Za nas je bolje da igramo protiv kluba koji napada jer i mi želimo napasti i zabiti golove. Bit će to spektakularne utakmice. Sigurno je da ćemo puno pažnje morati posvetiti Cescu (Fabregasu, njegovom reprezentativnom kolegi). On je moj dobar prijatelj, ali sada nećemo biti prijatelji i svatko će braniti boje svojeg kluba – rekao je Piquet za Marcu.

Prvu će utakmicu domaćin biti Arsenal na Emiratesu, a Piquet smatra da je bolje da Barça igra uzvrat pred domaćim navijačima.

- Važno je da drugu utakmicu igramo kod kuće, ali ne i presudno. Prošle smo godine igrali kući u prvoj polufinalnoj utakmici i bili smo kasnije prvaci.

Van Gaal: Bit će to prekrasne utakmice
Ogled Manchester Uniteda i Bayern Münchena svakako je, uz onaj između Barcelone i Arsenala, najzanimljiviji par četvrtfinala nogometne Lige prvaka...

Ogled je to protivnika koji su 1999. godine igrali finale najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja, a tada je s 2-1, nakon nevjerojatnog preokreta i golovima Teddyja Sheringhama u 91. i Ole Gunnara Solskjaera u 93. minuti slavio Manchester United i osvojio naslov.

- Manchester je težak protivnik. Oni su uz Barcelonu najveći favoriti natjecanja. Oni trenutno igraju u jako dobroj formi i bit će ih teško pobijediti. Ali engleske momčadi uvijek igraju svoju igru, što je za nas dobro jer inače uvijek igramo protiv momčadi koje su defenzivno orijentirane. Mislim da će to za publiku biti prekrasne utakmice – rekao je Bayernov strateg Louis van Gaal.

Teške i neizvjesne dvoboje s druge strane očekuje i Manchester Unitedov menadžer Sir Alex Ferguson:

- Iskustvo nas uči da će to biti teške utakmice za obje momčadi. U obje utakmice očekujem fantastičnu atmosferu. U Münchenu će nas čekati vrhunski stadion, sjajan travnjak i iskusna momčad. Nadam se da ćemo dotad imati sve igrače na raspolaganju. Ako to bude slučaj, mislim da imamo dobre šanse.

Aulas i Triaud složni: Barem će jedan od nas u polufinale!   
Predsjednici francuskih nogometnih klubova Lyona i Bordeauxa ponudili su slična razmišljanja nakon što je ždrijeb u Nyonu spojio njihove klubove u četvrtfinalu Lige prvaka…

- Bit će to osebujne utakmice, ali, ako ništa drugo, barem smo sigurni da će Francuska imati svog predstavnika u polufinalu Lige prvaka, prvi puta nakon što je to pošlo za rukom Monacu 2004. godine – izjavio je Lyonov predsjednik Jean-Michel Aulas.

Njegov kolega na istoj dužnosti u Bordeauxu, Jean-Louis Triaud, dodao je:

- Baš sam razgovarao s kolegom Jean-Michelom Aulasom uoči ždrijeba. Obojica smo se složili da ne bismo voljeli igrati jedni protiv drugih u četvrtfinalu, no, baš tako je ispalo. Naša je prednost što ćemo imati uzvratnu utakmicu na našem terenu, a njihova što su puno iskusniji od nas u ovome natjecanju, na ovoj razini. Bit će to velike večeri za francuski nogomet, jer ćemo, ako ništa drugo, sigurno imati jednog predstavnika u polufinalu, a to je vrijedno proslave – zaključio je Triaud.

Aldonin: Bolje Inter nego Manchester ili Arsenal   
Jevgenij Aldonin, vezni igrač nogometaša moskovskog CSKA, nije nezadovoljan ždrijebom četvrtfinala Lige prvaka, koji je njegovom klubu za suparnika dodijelio Inter iz Milana…

- Ne bojimo se Intera. Mislim da ih možemo proći. U svakom slučaju, bolje da smo dobili njih za protivnika nego, recimo, Manchester United ili Arsenal – izjavio je 30-godišnji Aldonin, član CSKA od 2004. godine, koji je tijekom karijere odigrao i 29 utakmica za rusku reprezentaciju.

Jedno je sigurno. Bolju motivaciju Interovom portugalskom treneru Joseu Mourinhu i njegovim nogometašima, Aldonin nije mogao ponuditi.

Komentara 1

ML
mladen3x
23:15 19.03.2010.

Arsenal moze kombinirati u napadu kao Barcelona,ali u obrani,hmmm,neznam,tesko...Messi je velika prevaga u igri...Igraju slican nogomet i vjerujem da ce to biti ljepotica cetvrtfinala...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije