Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ REDSKINS U COMMANDERS

Washingtonova NFL momčad promijenila ime jer je staro imalo rasističke konotacije

NFL: Washington Football Team-Press Conference
Geoff Burke/REUTERS
02.02.2022.
u 23:59

- Novi identitet kluba utjelovljuje najjače aspekte Washingtonove priče i odaje počast bogatoj klupskoj povijesti i kulturi koju su utemeljili igrači koji su uzimali stvari u svoje ruke.

Američka profesionalna momčad u američkom nogometu iz Washingtona ima novo ime, a to je Commanders.

Momčad koja je osnovana još 1932. godine u Bostonu kao Braves, od 1933. do ljeta 2020. je nosila ime Redskins, no onda je zbog pritiska javnosti i sponzora morala odustati od tog imena zbog rasističkih konotacija koje je ono imalo.

U posljednje dvije sezone tako je sastav iz Washingtona u NFL-u nastupao pod imenom Washington Football Team.

- Novi identitet kluba utjelovljuje najjače aspekte Washingtonove priče i odaje počast bogatoj klupskoj povijesti i kulturi koju su utemeljili igrači koji su uzimali stvari u svoje ruke kako bi ostvarili uspjeh te razbili barijere kako na terenu tako i izvan njega. Novo ime je rezultat 18-mjesečnog procesa s navijačima, bivšim i sadašnjim igračima i vođama zajednica diljem grada Washingtona te država Maryland i Virginia - stoji između ostaloga u priopćenju kluba.

Klupske boje ostat će tamnocrvena i zlatna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije