Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bilićeve muke

Vukojević je sada broj jedan, igrač budućnosti je Badelj

Ognjen Vukojević
Reuters
22.01.2010.
u 10:40

Nakon što je propustio SP, nakon što je dugo kukao zbog ozljeda, u proteklom ciklusu Slaven Bilić nije uspio riješiti dvije pozicije u momčadi. Mjesto lijevog bočnog i srednjeg veznog.

 Od odlaska Nike Kovača Bilić jednostavno nije pronašao tako kvalitetnog igrača.

– Niko je bio vrlo inteligentan igrač, imao je najbolji tajming te iznimne motoričke osobine. U posljednjim godinama iskustvo je kod njega bilo neprocjenjivo – rekao je Bilićev pomoćnik Nikola Jurčević.

Na toj poziciji prodefilirali su Vukojević, Pokrivač, Leko, Ivan Jurić. I nije do kraja štimalo. Pozvao je Dujmovića protiv Lihtenštajna, no tamo se ništa nije moglo vidjeti. Sada razmišlja o Banoviću.

– Gledali smo Ivicu protekli vikend. Vidi se da je sazreo, njegovo je iskustvo važno. Dobro se postavljalo, inteligentno se rješavao lopte. No, ne znači odmah da ćemo ga zvati, da će igrati – rekao nam je Jurčević.

Igrao je sa Soldom i Jurčićem, radio s Nikom Kovačem. Što vrsni zadnji vezni mora imati?

– Po meni je Soldo tu bio sjajan. Nije bio brz, nije imao promjenu ritma. No, on je imao prvo i drugo dodavanje u otvaranju igre blizu perfekcije. I ono što smatram možda i najvažnijim u igri na toj poziciji, da se lopta nikako ne smije gubiti. Po tome se razlikuju dobri od odličnih zadnjih veznih – rekao je Jurčević.

Bilić se svojedobno ljutio na Vukojevića zbog taktičkog lutanja, pa je zbog toga i sve namjeravao riješiti s Ivanom Jurićem. Ali to je bio velik promašaj.

Vidi li Jurčević nekog mladog igrača koji bi to mogao igrati?

– Milan Badelj vrlo je zanimljiv, no on je još potreban Ladiću. U svakom slučaju, on se dobro kreće, hrabar je, voli i završiti akciju, zna napraviti prekršaj. On je igrač koji dolazi.

Komentara 5

ZG
zg2012
11:24 22.01.2010.

A što to točno fali Vukojeviću? On je trajno ok rješenje i stalno igra u DInamu Kijev, koji je među solidnijim europskim klubovima.

DO
domingo1981
11:37 22.01.2010.

meni osobno je vukojevic jako drag, ali tesko je preuzeti mjesto kovaca! On jest trenutno nase najbolje rijesenje ali ne pokriva toliki prostor kao sto je pokrivao Niko. Trebali bi igrati sa dva defanzivna da bi donekle popunili nikinu rupu. medjutim, to je nemoguce jel a) nemamo osim Vukojevica boljeg ili slicnog i b) nemozes vaditi odlicnog ofenzivca za prosijecnog defanzivca... neznam kako ali mislim da treba forsirati vukojevica...

OB
-obrisani-
12:46 22.01.2010.

Spominjati Badelja i Banovića u kontekstu zadnjeg veznog može samo nogometna neznalica. Boljeg od Vukojevića na toj poziciji nemamo, tjelesne kapacitete ima možda i bolje od N.Kovača, sazrijeva u ukrajinskoj ligi, pamet u glavu i bit će dostojna zamjena Kovaču.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije