Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Birmigham Mail

"Vrijeme je da se rasvijetli slučaj Eduardo"

Eduardo da Silva
AFP
20.10.2009.
u 13:34

- Ako nije bilo grubog starta, onda je u pitanju bilo skandiranje. Čini se da svakog puta kad se Arsenal i Birmingham sastanu, na površinu ispliva Eduardov incident - započinje svoj tekst Colin Tattum, novinar Birmingham Maila.

Riječ je naravno o incidentu koji se dogodio na subotnjoj premierligaškoj utakmici devetog kola između nogometaša Arsenala i Birminghama na Emiratesu (pobjeda Arsenala 3-1), kada su navijači Birminghama izvikivali ime Martina Taylora, nogometaša koji je lani slomio nogu hrvatskom reprezentativcu Eduardu.

Nekulturni se ispad dogodio u trenutku kad je Birminghamov branič Liam Ridgewell napravio grubi prekršaj na Arsenalovu napadaču Theu Walcottu koji je potom zbog ozljede morao napustiti igru. Birminghamove je navijače to očito podsjetilo na lanjski slučaj kad je Taylor divljačkim startom slomio nogu hrvatskom Brazilcu i na godinu ga dana izbacio s nogometnih terena.

Sve ih je to nagnalo da zapjevaju u čast odsutnog (zbog ozljede) Taylora, slaveći što je ponovno jedan Birminghamov igrač ozlijedio Arsenalova.

Novinar Birmingham Maila opisuje kako je Arsenalov menadžer Arsene Wenger poslije utakmice bio bijesan i slaže se s njegovom izjavom u kojoj je opisao ponašanje navijača Birminghama “glupim i neinteligentnim”, ali istovremeno i kritizira njegove prošlogodišnje izjave kada je tražio da se Tayloru doživotno zabrani igrati nogomet. Isto tako spomenuti novinar kaže da bi se prašina oko cijelog slučaja trebala napokon slegnuti, a “potpuna istina razotkriti.”

- Istina je da su navijači “Bluesa” samo podržavali svog igrača. Pristojnog, poštenog nogometaša i čovjeka po imenu Martin Taylor. Pisalo se da Taylor nije kasnije posjetio Eduarda u bolnici, što nije istina, a ispalo je kao da se nije ispričao zbog svog starta koji je prije bio nespretan nego zlonamjeran. Navijači Birminghama skandirali su “samo je jedan Martin Taylor” već u tjednima nakon Eduardove ozljede, kada je dobivao prijetnje smrću i kada su ga hrvatski mediji proglasili “mesarom iz Birminghama”.

Na kraju Tattum donosi i zaključak.

- Arsenalov fantastičan nogomet i nogometna filozofija svakako je nešto čemu se treba diviti. Ali usprkos tomu, Eduardova ozljeda ne daje im za pravo, kao ni njihovu menadžeru, da se nabacuju po njima pravednim osvetama i osudama svaki put kada se sudare s Birminghamom.

 

Ključne riječi

Komentara 4

BP
bpz
16:02 20.10.2009.

Siguran sam da su u svezi tog kobnog nastartja Taylora najveću grešku napravili čelnici HNS-a. Nikada oni nisu ni jednog našeg igrača zaštitili. Tražilo se da HNS reagira kod nasilnog starta na Eduarda, pa ništa... Ni kod povrede Modrića oni nisu reagirali... Pa neće valjda Marković nešto poduzeti, da naruši svoj ugled! Treba ih sve u HNS-u otjerati! Umjesto da su podnijeli zahtjev za pokretanje istrage protiv Engleza zbog zavjere, rasizma, nasrtaja suparničkog igrača na našeg, na Eduarda, omalovažavanja (što je tri utakmica neigranja za izgubljeno vrijeme od 10 mjeseci, ili za skoro izgubljenu karijeru), šutjeli su, pa sada imamo što vidjeti, i mi, pa g. Wenger, a i Englezi, ako uopće vide što u toj njihovoj \"magli\"... A Vam u HNS-u čestitam, i molim Vas dajte već jednom ostavku!

RU
Rugovit
13:45 20.10.2009.

Priča se o Tayloru kao da je namjerno išao startat ovome na nogu. Čovjek je u žaru borbe napravio glupost i to se može svakome dogodit. Uostalom, Taylor je akademski obrazovan i sigurno se ne radi o nekakvoj sirovini od čovjeka.

XY
xyxyxy
14:07 20.10.2009.

Kakve veze ima je li akademski obrazovan ili nije? Velika većina nogometaša i nije nešto posebno obrazovana pa ovo u cijeloj svojoj karijeri nikad ne naprave. I upravo zato je ovo upitno. Da se to jednastavno \"dogodilo\", onda bi se valjda češće događalo. A dogodilo se par puta dosad. Svatko tako može biti neoprezan i uništit karijeru nekome, makar imao povoda za to ili ne. Ali to ipak ne rade..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije