Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE JE SPREMNO

Vraća se legenda! Joe Šimunić ima novi posao, otkriveno što će raditi

Josip Šimunić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
29.04.2019.
u 11:07

Izbornik U-19 reprezentacije Ivan Gudelj na putu je u Zagreb, gdje će se sastati s Petrom Krpanom i Marijom Kustićem. Po svemu sudeći, bit će to oproštajni razgovor jer će ga zamijeniti Šimunić.

Legendarni hrvatski branič Josip Šimunić trebao bi uskoro postati novi izbornik U-19 reprezentacije. Navodi to Dalmatinski portal te piše da se sprema smjena Ivana Gudelja.

Gudelj je danas na putu u Zagreb, gdje će se sastati s Petrom Krpanom i Marijom Kustićem. Po svemu sudeći, bit će to oproštajni razgovor jer će ga zamijeniti Šimunić.

Isti izvor navodi i da u HNS-u nisu zadovoljni izborom igrača Ivana Gudelja  jer je kroz prvu rundu kvalifikacija i elitno kolo minutažu imalo čak sedam igrača dalmatinskih klubova – Palaversa, Šego, Pršir, Vušković, Kreković, Blagaić iz Hajduka, plus Bulat iz Šibenika. Ključan trenutak prodaje Palaverse u Manchester City bio je njegov nastup na kvalifikacijskom turniru u Češkoj.

S druge strane, Josip Joe Šimunić, sin hrvatskih iseljenika iz Australije, jedan je u nizu hrvatskih reprezentativaca koji nisu rođeni u zemlji za koju su nastupali. Igrao je za Melbourne Knights, HSV, Herthu, Hoffenheim i zagrebački Dinamo.

Za reprezentaciju Hrvatske upisao je 105 nastupa i jedan je od rijetkih koji je ušao u "klub 100 nastupa za reprezentaciju", a tamo se nalazi u društvu Srne, Modrića, Pletikose, Olića, Ćorluke, Rakitića i Šimića.  

Karijeru u vatrenima morao je prekinuti nakon utakmice s Islandom 19. studenoga 2013. godine kada je pred maksimirskom publikom na razglas pozdravljao navijače riječima ''Za dom'', a okupljeni su mu uzvraćali ''spremni''. Kažnjen je s 25 tisuća kuna i 10 utakmica zabrane igranja za reprezentaciju. Jedno je vrijeme bio pomoćnik izborniku Anti Čačiću.

>> Pogledajte kako se grb Dinama mijenjao kroz povijest

Komentara 51

DU
Deleted user
12:17 29.04.2019.

Ljevičari na aparatima.Pa crknut će od muke na ovu vjest.

ĆI
ćiro
12:42 29.04.2019.

Bas mi je drago zbog Josipa Simunica,nema sumnje da ce radit dobar posao.

Avatar Mi sami
Mi sami
13:20 29.04.2019.

To majstore i legendo Hrvatske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije