Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIKANAC MARSCH

Vodio je Gvardiola, a sad će trenirati Oršića i Ćaletu Cara? U Southampton bi doveo novog Hrvata

Premier League - Nottingham Forest v Leeds United
Foto: Carl Recine/REUTERS
1/3
12.02.2023.
u 17:35

Jesse Marsch je kao i Jones i sam nedavno dobio otkaz pa se spominje kao kandidat za klupu Southamptona. Nema loš rezime, trenirao je RB Leipzig, prije toga i Salzburg, a svecima treba velika intervencija da se izvuku iz borbe za ostanak.

Engleski prvoligaš Southampton, u kojem igraju Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car, u nedjelju je objavio kako prekida suradnju s trenerom Nathanom Jonesom nakon što je Velšanin dobio samo jednu utakmicu Premier lige tijekom svog tromjesečnog mandata u ovom klubu. Na klupi bi ga mogao zamijeniti Amerikanac Jesse Marsch, koji je isto tako nedavno dobio otkaz u Leedsu

Podsjećamo, Jones je hrvatski dvojac preselio u rezervnu momčad pa nisu bili u konkurenciji za posljednja dva prvenstvena susreta. Klub je u svom priopćenju naveo da će Ruben Selles voditi treninge prve momčadi i pripremati je za utakmicu protiv Chelseaja iduće subote, a kao trajno rješenje spominje se 49-godišnji Marsch. 

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je Montreal, New York Red Bullse, RB Salzburg i RB Leipzig, gdje je trenirao Joška Gvardiola, s kojim je bio oduševljen.

- Ne znam niti jednog 19-godišnjaka na svijetu koji ima potencijal kao Joško - rekao je prije dvije godine o mladiću koji je danas ponajbolji stoper svijeta. 

Amerikanac bi sa sobom trebao dovesti i pomoćnika Renea Marića, 30-godišnjeg austrijskog Hrvata. Marsch je u 20 utakmica Premier lige, u koliko je vodio Leeds, ostvario četiri pobjede i šest remija, uz deset poraza. 

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije