Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKA KOŠARKA

Vladimir Ivanković: Pobijedili smo ih srcem

\'19.02.2010., Zagreb - KD Kutija Sibica, kosarkaski susret zenskih kosarkaskih ekipa ZKK Lupa promotions Novi Zagreb i ZKK Ragusa. Trener Lupa promotions Novi Zagreb Vladimir Ivankovic Photo: Zeljko
\'Zeljko Hladika/PIXSELL\'
19.04.2012.
u 20:25

Novi Zagreb još jednom je bio bolji od šibenskog Jollyja (75:66)

Košarkašice Novog Zagreba pobijedile su šibenski Jolly (75:66) u prvoj utakmici polufinala doigravanja za naslov prvakinja Hrvatske.

U četvrtom međusobnom ogledu ove sezone Novozagrepčanke su postigle i treću pobjedu. Za razliku od utakmice u polufinalu kupa u kojoj je Novi Zagreb pobijedio s 28 koševa prednosti, ova utakmica bila je puno neizvjesnija. Domaće košarkašice su vodile u prve dvije četvrtine, no u trećoj su Šibenčanke uspjele povesti (52:49). Tada Ema Salopek izjednačuje rezultat svojom jedinom tricom, I to kao da je sve pokrenulo. Lopta je počela brže kružiti oko 3-2 zone Jollyja, ići u dubinu, pa povratno van ili na drugog slobodnog centra. Počele su frcati kontre i dvije minute prije kraja već je bilo nedostižnih 75:61 za "lupice".

- Teška utakmica. Dosta smo se trošili u obrani, pa je nedostajalo lepršavosti u napadu. Svjesno smo riskirali neke obrambene taktike, s ciljem da Lucu Ivanković, suparničkoga centra, odvojimo od lopte. Pogriješili smo na Mišuri u drugoj četvrtini, dopustili smo joj da se razigra. Ako smo u Šibeniku i u kupu pobijedili igrom, jučer smo pobijedili srcem. Igra je došla na svoje tek u zadnjoj četvrtini.

Bosilj?

- Monika je bila odlična, pritom ne mislim samo na njezinih 20 koševa. Sve su igračice dobro igrale. Sad se već znaju prilagoditi svim obranama. Borile su se do kraja i na tome im čestitam. Psihološki pritisak sad je na strani Šibenčanki. Voljeli bismo sve to riješiti u Šibeniku - rekao je Vladimir Ivanković, trener Novog Zagreba.

Uzvrat je u nedjelju.

Najzaslužnije za pobjedu bile su Monika Bosilj (20 koševa, od čega pet trica) i Mirna Mazić (20 koševa)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije