Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevatreno slavlje

Vlada molila da se prestane s roštiljanjem, zbog pobjede uništeno 300 autobusa

čile
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
19.06.2014.
u 17:03

Vatreno slavlje Čileanaca nakon pobjede nad Španjolcima pretvorilo se u sukobe s policijom, a dovelo je i do prevelike koncentracije smoga u zraku jer su građani previše roštiljali

Dok su svjetski mediji upozoravali kako na ovom Svjetskom prvenstvu pravu opasnost predstavljaju hrvatski navijači, primat za najnasilniju navijačku silu mogla bi slobodno pripasti Čileancima.

Više od 300 autobusa uništeno je u sinoćnjem slavlju u čileanskoj metropoli Santiagu nakon dramatične pobjede nad Španjolskom s 2-0, i to samo nekoliko sati nakon što je 85 Čileanaca uhićeno u Brazilu zbog stampeda na press centar prije početka utakmice na Maracani. Nakon što su otpremili Španjolce kući, veliko slavlje Čileanaca pretvorilo se u nasilne sukobe s policijom na ulicama Santiaga, piše Guardian.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

No, osim nasilja i sukoba s policijom, Čile, inače dom velike hrvatske dijaspore koja broji 400.000 Hrvata, jučer se suočio s još jednim velikim problemom. Naime, Vlada je zamolila građane da prestanu s roštiljanjem za vrijeme Prvenstva zbog prevelike koncentracije smoga.

- Vjetar je vrlo slab i na kritičnoj smo razini te želimo reći da bi ljudi trebali izbjeći paljenje ugljena jer će zrak biti još gore kvalitete. Zbog ovog sam meta mnogih šala, ali molim ljude da ozbiljno shvate ovo upozorenje - poručio je državni dužnosnik Claudio Orrego.

>>Svjetski prvaci idu kući! Španjolska izgubila i od Čilea

Komentara 2

DU
Deleted user
18:35 19.06.2014.

...No, osim nasilja i sukoba s policijom, Čile, inače dom velike hrvatske dijaspore koja broji 400.000 Hrvata, jučer se suočio s još jednim velikim problemom...____________ I kaj sad to znači, čemu je taj u Hrvatskoj općepoznati podatak istaknut? Jer su možda ipak Hrvati, makar čileanski, najžešći barbari? NIje da nismo divljaci, ali u svijetu zadrtih nogometnih navijača - tko nije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije