Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Vjeko: Žapci iz utakmice u utakmicu pokazuju napredak

Šibenik: Solaris i Jug u drugoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
20.07.2020.
u 22:01

Ti mladići koji ulaze u prave vaterpolske godine pokazuju zrelost i spremnost za ovakve utakmice. Mi se evidentno moramo tjelesno dignuti – konstatirao je Jugov trener Vjekoslav Kobešćak

Jug je obranio prednost domaćeg bazena u prvoj finalnoj utakmici doigravanja za hrvatskog vaterpolskog prvaka, pobijedio je Mladost nakon izvođenja peteraca s 18:16 (13:13), ali time u traženju odgovora tko će biti novi prvak nismo puno odmakli. Jer, traže se tri pobjede...

U više nervoznoj nego lijepoj utakmici, ali do kraja neizvjesnoj i zbog toga zanimljivoj, svoje dionice imali su i poraženi – mladostaši. Iako su zarana ostali bez dvojice stožernih igrača – Ćuka od 14. minute zbog trećeg isključenja i Radua od 18. zbog isključenja s pravom zamjene – što bi mnoge momčadi izbacilo iz nadmetanja, žapci su smogli snage da anuliraju početno vodstvo domaćina od 7:2, izjednače na 13:13 i da čak u samoj završnici utakmice dođu u mogućnost da iz protunapada stignu i do pobjede.

– Da nismo pobijedili, našli bismo se u iznimno teškoj situaciji. Mladostašima svaka čast, iz utakmice u utakmice pokazuju napredak i širinu, otkrivaju nova oružja. Ti mladići koji ulaze u prave vaterpolske godine pokazuju zrelost i spremnost za ovakve utakmice. Mi se evidentno moramo tjelesno dignuti – konstatirao je Jugov trener Vjekoslav Kobešćak, nekad i sam igrač i trener momčadi sa Save.

S nestrpljenjem sad iščekujemo srijedu i drugu utakmicu, ovaj put u Zagrebu, ali u istom terminu (18.45) i uz prijenos na HTV-u 2. Na potezu su sada žapci, žele li prekinuti post u osvajanju naslova hrvatskog prvaka koji traje od 2008. i izboriti se za 11. naslov, morali bi pobijediti. Ne možemo se ne složiti s trenerom Mladosti Zoranom Bajićem koji kaže:

– Ovo su dva fantastična suparnika. Svaka utakmica ima svoju priču. Vjerujem da ćemo i u Zagrebu gledati sjajnu utakmicu. 

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kanđija
13:59 21.07.2020.

Da su strani suci Mladost bi bez problema bila prvak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije