Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije mogao vjerovati

Donedavni španjolski izbornik šokiran zbog Nike Kovača

Niko Kovač
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/3
19.07.2020.
u 19:27

Moreno se pokazao premladim, bez dovoljno iskustva i autoriteta za velike ambicije kluba u koji je došao

Francuzi kažu da ćemo u ponedjeljak dobiti službenu potvrdu da je Niko Kovač (48) novi strateg Monaca. Hrvatski stručnjak je na novi angažman čekao devet mjeseci otkako je sporazumno raskinuo suradnju s Bayernom, a čini se da su u luksuznom Monte Carlu tražili baš ovakav tip trenera.

Dosadašnji trener bio je Španjolac Robert Moreno (42), najpoznatiji po svojem angažmanu na klupi španjolske reprezentacije kad je na klupi kao pomoćnik zamijenio Luisa Enriquea.

Kad se Enrique vratio na klupu furije, Moreno se prvo posvađao s Enriqueom, pa potom otišao u Monaco. A tamo mu je išlo dosta loše.

U 13 utakmica upisao je samo pet pobjeda, što je premalo za klub s europskim ambicijama, i brzo izgubio svoju poziciju. Moreno se pokazao premladim, bez dovoljno iskustva i autoriteta za velike ambicije kluba u koji je došao. Zato su vodeći ljudi, predsjednik Dimitri Ribolovljev, potpredsjednik Oleg Petrov te novi sportski direktor Paul Mitchell odlučili Morena zamijeniti trenerom sposobnim ispuniti njihove visoko postavljene ciljeve.

Odluka je pala na Niku Kovača, kojeg će u ponedjeljak i službeno predstaviti kao novog trenera.

Inače, L'Equipe piše da je Moreno bio šokiran kada je nakon subotnjeg treninga s Monacom saznao da će biti smijenjen. Nije isprva mogao vjerovati da je klub sve već dogovorio s Nikom Kovačem, a kada se pribrao, angažirao je agenta i naredio mu da počne riješavati pitanje odštete.

Ključne riječi

Komentara 3

WE
WEST
17:40 21.07.2020.

Niko navali i razvali

DE
DeepState
20:32 19.07.2020.

vodeći ljudi AS Monaka "Ribolovljev" i "Petrov".....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije