Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE KENIJACA

Vivian Cheruiyot i Eliud Kipchoge pobjednici maratona u Londonu

Vivian Cheruiyot
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
22.04.2018.
u 14:28

Utrku je obilježio i pokušaj postavljanja novog najboljeg rezultata svih vremena, u kojem se okušala treća Kenijka i braniteljica naslova Mary Keitany, no ostala je bez rekorda i bez pobjede

Kenijska atletičarka Vivian Cheruiyot i njezin sunarodnjak Eliud Kipchoge pobjednici su ovogodišnjeg izdanja londonskog maratona, koji je u održan u nedjelju u vrlo toplim uvjetima za ovo doba godine u britanskoj prijestolnici.

U konkurenciji maratonki, 33-godišnja olimpijska pobjednica na 5000 metara iz Rio de Janeira te osvajačica četiri dugoprugaška zlata na svjetskim prvenstvima ostvarila je osobni rekord od dva sata, 18 minuta i 31 sekunde i po prvi put slavila na ovoj slavnoj maratonskoj utrci. Druga je bila njezina sunarodnjakinja Brigid Kosgei.

Utrku je obilježio i pokušaj postavljanja novog najboljeg rezultata svih vremena, u kojem se okušala treća Kenijka i braniteljica naslova Mary Keitany. Do pola staze je bila u dobrom ritmu, ali je u drugom dijelu potpuno izgubila svježinu te ostala i bez rekorda i bez pobjede.

Ono što je uspjelo Vivian Cheruiyot pokušao je u konkurenciji atletičara napraviti Mo Farah, ali je do cilja stigao kao treći. Slavio je olimpijski pobjednik Kenijac Eliud Kipchoge u vremenu dva sata, četiri minute i 16 sekundi. To mu je treći trijumf u Londonu, a slavio je ispred Etiopljanina Tole Shure Kitate.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije