Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi vatreni Ademi

'Više sam se plašio Mandže u Maksimiru nego Ronalda'

'14.01.2011., Zagreb - Nogometasi NK Dinama odlaze na pripreme u Medjugorje. Arijan Ademi. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Slavko Midžor/Pixsell
24.01.2013.
u 08:38

- Tata je odmah bio za to da igram za Hrvatsku, majka je malo razmišljala - kaže Dinamov nogometaš.

Otkako je dobio poziv Igora Štimca, Arijan Ademi ne prestaje se smješkati.

– Kako ne bih bio sretan, sad samo trebam tako nastaviti da postanem i standardni reprezentativac – skromno će Ademi.

Što kaže obitelj na poziv?

– Svi su sretni, nisu se tome nadali.

Koliko je bila ozbiljna priča o igranju za Makedoniju?

– Jako ozbiljna, to nije bila samo priča, došli su k meni i razgovarali smo.

Koliko ste vi sve to ozbiljno shvatili?

– Nisam ozbiljno razmišljao o tome da igram za Makedoniju. Više mi je bilo stalo do roditelja, želio sam da oni odluče. Ja sam želio igrati za Hrvatsku. I kad su mi roditelji rekli da je to u redu, bio sam sretan. Tata je odmah bio za to da igram za Hrvatsku, a majka je malo razmišljala.

No, bojite li se da biste za utakmicu s Južnom Korejom u Londonu mogli otpasti?

– Znam da je to moguće, no ne bojim se. Čast mi je i to što sam na popisu. Ako i ne budem putovao na Otok, neću biti razočaran.

Jeste li uspjeli mirno zaspati nakon spoznaje da ste u reprezentaciji?

– Jesam, doduše malo kasnije.

Nakon poziva, igrali ste sjajno protiv Volyna, je li vam taj poziv bio dodatni poticaj?

– Vjerojatno je bio dodatni motiv. I sad mi je stalno u glavi reprezentacija i želim samo još više raditi.

U posljednjih godinu dana jako ste napredovali?

– Više treniram, trudim se, malo sam i iskusniji, nisam više tako mlad, imam već 21 godinu, a u Dinamu sam među starijima. Velika je stvar što imamo tako mladu momčad, a opet svi iza sebe već imamo Ligu prvaka. Igranje u Lokomotivi mi je sigurno koristilo, iako sam se prepao odlazeći u nju strahujući hoću li se vratiti u Dinamo.

Koliko je važno to iskustvo, je li bilo razlike kad ste prvi put igrali protiv Reala i, primjerice, u drugoj sezoni protiv PSG-a?

– Prvi je put ipak više adrenalina, a kad već imate takvo iskustvo ipak ste smireniji. Vidite Zlatana Ibrahimovića i pomislite – pa što, već sam igrao i protiv Cristiana Ronalda. Ma nisu nam bile pune gaće od takvih momčadi ili igrača, ali je ipak poseban doživljaj igrati protiv Cristiana ili Zlatana.

Ademi je za Šibenik debitirao baš protiv Dinama u Maksimiru. Trener Kalinić tada je rekao da zapamtimo ime Arijan Ademi.

– To je trener koji me gurao, vjerovao u mene, dao mi je kapetansku traku s 18 godina i moram mu zahvaliti. I dalje smo u kontaktu, telefonski često razgovaramo.

Kad ste imali veću tremu, kad ste debitirali za Šibenik i igrali protiv Mandžukića ili u Ligi prvaka protiv Ronalda?

– Imao sam puno veću tremu igrajući protiv Mandžukića. Kad bismo dolazili u Maksimir, uvijek smo se bojali Dinama, pogotovu Mandžukića i Modrića – prisjetio se Ademi.

Ključne riječi

Komentara 1

SE
serđo
10:30 24.01.2013.

pa kad madnžo i je opasniji od romalda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije