Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biciklizam

Vincenzo Nibali drugi put osvojio Lombardiju

Vincenzo Nibali
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
08.10.2017.
u 00:21

U utrci su sudjelovala i dva hrvatska vozača, Kristijan Đurasek (UAE Emirates) i Robert Kišerlovski (Katjuša), no niti jedan nije stigao do cilja

Talijan Vincenzo Nibali (Bahrain) pobjednik je ovogodišnjeg, 111. izdanja biciklističke utrke "Giro di Lombardia", posljendje u nizu od pet najvećih jednodnevnih utrka na svijetu u sezoni, vožene od Bergama do Coma u dužini od 247 kilometara.

Nibali je do svoje druge pobjede na "Utrci palog lišća", najbrži je bio i 2015. godine, stigao pravovremenim napadom 15-ak kilometara prije cilja.

Na nizbrdici se potom lako riješio pratnje Francuza Thibauta Pinota (FDJ) i do cilja stigao sa 28 sekundi ispred još jednog Francuza Juliana Alaphilippea (Quick-Step) koji je zauzeo drugo mjesto, dok je treći ciljem prošao Talijan Gianni Moscon (Sky) sa 38 sekundi iza Nibalija.

U utrci su sudjelovala i dva hrvatska vozača, Kristijan Đurasek (UAE Emirates) i Robert Kišerlovski (Katjuša), no niti jedan nije stigao do cilja.
  

REZULTATI:
1.  Vincenzo Nibali (Ita/Bahrain)        6:15:25
2.  Julian Alaphilippe (Fra/Quick-Step)      +28     
3.  Gianni Moscon (Ita/Sky)                  +38     
4.  Thibaut Pinot (Fra/FDJ)                  +38           
5.  Domenico Pozzovivo (Ita/AG2R)            +38 
6.  Fabio Aru (Ita/Astana)                   +38   
7.  Mikel Nieve (Špa/Sky)                    +40     
8.  Nairo Quintana (Kol/Movistar)            +42     
9.  Sergej Chernecki (Rus/Astana)            +47     
10. Sam Oomen (Niz/Sunweb)                   +47 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije