Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKUPNO PREKO 600 TISUĆA

VIDEO Ujedinili smo svijet: United poslao Dinamu novce za pomoć razrušenoj Petrinji

GNK Dinamo
27.01.2021.
u 11:30

Osim ove donacije Manchestera, pomoć su pružili i Celtic, talijanski i njemački klubovi. Više od 667 tisuća kuna prikupljeno je preko Dinamove fondacije s ciljem pomoći Petrinji i okolnim područjima

Manchester United je osvojio srca diljem Hrvatske nakon što su se odlučili Dinamovoj zakladi 'Nema predaje' donirati 10 tisuća eura za žrtve razornih potresa koji su pogodili našu domovinu.

Osim ove donacije Manchestera, pomoć su pružili i Celtic, talijanski i njemački klubovi. Više od 667 tisuća kuna prikupljeno je preko Dinamove fondacije s ciljem pomoći Petrinji i okolnim područjima, a tu je akciju klub iz Maksimirske započeo samo dan nakon razornog potresa. 

Hrvatski prvak je još 14. siječnja ispunio obećanje pa u selo Pecki nedaleko od Petrinje dovezao deset opremljenih kontejnera, a uz njih i osam WC-a kupljenih doniranim novcem. Vrijednost ukupne donacije tome selu je oko 450 tisuća kuna, dok će ostatak podijeliti drugim područjima na Banovini pogođenim potresom. 

Upravni odbor zaklade donio je odluku da će nakon razornog potresa pomoći selu Pecki koje je udaljeno od Petrinje 15-ak kilometara. Riječ je o selu u kojem živi manje od 100 stanovnika čiji su domovi većinom uništeni ili oštećeni u potresu te koje je jako nastradalo još u Domovinskom ratu, osobito 16. kolovoza 1991. godine kada je izvršen masakr nad mještanima i policijom.  Zaklada je donijela odluku da će prikupljena novčana sredstva iskoristiti za kupovinu stambenih objekata, odnosno kontejnera prilagođenih za stanovanje, za ukupno osam obitelj u selu Pecki, a radi se o obiteljima čije su kuće označene crvenim naljepnicama od strane statičara. Jedan dodatni kontejner bit će ustupljen na korištenje Mjesnom odboru Pecki čije su prostorije također oštećene u potresu - stoji na stranicama zaklade 'Nema predaje'. 

Iduća akcija koju je Dinamo organizirao je kupovina kontejnera za svoga bivšega igrača Radimira Bobinca čija je kuća potpuno razrušena, javili su iz zaklade. 

Ključne riječi

Komentara 1

MI
MiloDijete555
11:53 27.01.2021.

Ode to za pojačanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije