Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABIO DVA KOMADA

Srušio je Dinamo kao Baka Slišković, a onda nestao: Gdje je zvijezda Hajduka?

Županja: Utakmica 16-ine finala Hrvatskog nogometnog kupa NK Graničar - HNK Hajduk
Davor Javorovic/PIXSELL
27.01.2021.
u 08:00

Dvostruki strijelac na Maksimiru prošlog srpnja, u zadnjih je sedam mjeseci za prvu momčad Hajduka upisao svega pet nastupa

Kada je u srpnju prošle godine Mario Čuić u derbiju Dinama i Hajduka postigao dva pogotka i splitskoj momčadi donio pobjedu na Maksimiru, činilo se da na horizontu imamo novu mladu nadu hrvatskog nogometa. Da, za očekivati je bilo da će ovaj dvadesetogodišnjak krenuti nekim drugim putem. Jer, bila je to prva Hajdukova pobjeda nad Dinamom u dvije i pol godine, a Mario je postao prvi igrač nakon Bake Sliškovića koji je u najvećem hrvatskom derbiju na Maksimiru zabio dva pogotka.

Slišković je to napravio davne 1984. godine u Hajdukovom 2:2 remiju. No, njegova afirmacija u Hajduku u zadnjih sedam mjeseci nije išla u smjeru koji su svi očekivali. Kod Igora Tudora bio je u gotovo svim kombinacijama, no Hari Vukas, odnosno Boro Primorac imali su drugu kompoziciju igre Hajdukove momčadi. Najčešće bez mladog Čuića koji je ove sezone upisao svega pet nastupa u Prvoj HNL, odnosno 233 minute ukupno.

Četiri puta je zamijenjen, jednom ušao u igru, sedam puta je bio na klupi, dok triput nije konkurirao za momčad. Od početka studenog nije upisao nastup za prvu momčad. Čuić je u Hajduk došao iz Tomislavgrada 2015. godine, a u prvoj momčadi promovirao ga je Igor Tudor u utakmici protiv Istre. O razlozima zbog kojih se mladi Čuić u zadnjih sedam mjeseci nije uspio nametnuti u Hajduku, možemo samo špekulirati. 

Izvori bliski splitskom klubu sugeriraju da ne postoji nešto subjektivno zbog čega bi Čuić bio gurnut u drugi plan. Uostalom, o problemu afirmacije mladih igrača iz Hajdukove škole već je puno toga, ili gotovo sve, napisano. Ali odustajanje od mladih talenata ili usporavanje njihova razvoja, nikako nije dobro za klub.

Smjernica mora biti baš suprotna, jer ona je jedini put koji Hajduku može u perspektivi donijeti profit, a posljedično i benefite našem nogometu. Naravno, nije se lako nametnuti u sredini koja je posebna po mnogočemu, no riskantno je bilo kojeg mladog igrača staviti 'po strani', posebice ako posjeduje talent. Jer, kako će se igrački razvijati ako ne igra!? Ili još važnije pitanje za klub glasi: 'Kako ćeš ga 'unovčiti'...? 

Ključne riječi

Komentara 1

SS
sokac sa drave
11:18 27.01.2021.

Cujic je odlican igrac,nista ne cudi za njih nije valjao Modric,isto tako ni Boban ni Rebic.Sada ce Veliki majstor skociti u Tomislav grad.I evo njega u Dinamo gdje ce se proslaviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije