Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
namještao utakmice?

VIDEO Uhićen Nikola Karabatić! Ostaje u pritvoru

Uhićen Karabatić
Foto: Reuters
1/4
30.09.2012.
u 18:52

Djevojke rukometaša privedene su još u nedjelju ujutro, a zajedno sa svojim dečkima Karabatićem i Honrubijom bit će zadržane u pritvoru

Zbog sumnji u namještanje utakmice uhićen je rukometaš Nikola Karabatić! Njegova brata Luku policija je privela u nedjelju ujutro u njegovom domu, a očekivalo se da će po Nikolu i Samuela Honrubiju doći u ponedjeljak. No, na iznenađenje svih dok su danas odlazili iz dvorane nakon utakmice Paris HS-a i Montepelliera (38:24) došli su po dvojicu bivših suigrača (Honrubija ove sezone igra u Parizu) te će ostati u pritvoru. Njihove djevojke u pritvor su odvedene jutros dok su od igrača uhićeni još i Wissem Hmam, Michael Robin, Dragan Gajić te Primož Prost.

Trojac se sumnjiči kako su namjestili susret u lanjskom prvenstvu kako bi izvukli financijsku korist. Navodno se radilo o ulogu od 70 tisuća eura te dobitku od 200 tisuća ukoliko izgube. Kladili su se, navodno, igrači i njihove obitelji, a igralo se u svibnju protiv Rennesa (28:31). Sumnjiči se ukupno desetero ljudi.

Remi Levy, predsjednik Montpelliera, bio je šokiran uhićenjem njegovih igrača:

- Ne mogu ništa reći, ne pitajte me ništa - bilo je sve što je uspio reći.

Direktor francuske lige Etiene Capon također je iznenađen.

- Slike uhićenja nisu baš lijepa slika francuskog rukometa. To je velika mrlja i ako se dokaže da je istina, krivci će biti zasluženo kažnjeni. Očekivao sam da će dočći do pritvora, ali nisam mislio da će se to dogoditi odmah nakon utakmice.

Predsjednik Francuskog rukometnog saveza Joel Del Planque izrazio je želju da se što prije završi istraga.

- Žao mi je što se ovo dogodilo upravo u Francuskoj,. Riječ je o ozbiljnoj stvari i nadam se da će što prije zarpšti kako bismo znali istinu.

Inače, na današnjoj utakmici za Montpellier je igrao i naš Petar Metličić, a za PSG Marko Kopljar. Metličić je postigao jedan, a Kopljar deset pogodaka.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar rimaz
rimaz
22:08 30.09.2012.

@urbanguy, daj reci koji je to desni sport. Nemoj zaboraviti da nogometaši ne zarađuju najviše.

Avatar germanicus I
germanicus I
22:09 30.09.2012.

Čitam da je i neki Slovenac isto priveden,ne mogu jednostavno vjerovati da su i Slovenci počeli muljati!

Avatar EU Turčin
EU Turčin
21:54 30.09.2012.

taj rukomet je lijevi sport u kojem nisu neke pare od ugovora, pa se mora kockati da zaradi. jad od sporta. pa sta je balic, najbolji rukometas svijeta a nije nikada vise od 300000eura po godini dobio. to je nista za one batine koje primi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije