Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STAMPEDO U INDONEZIJI

VIDEO Stravične snimke obilaze svijet: Broj stradalih raste, mrtve nose u vrećama

Arema FC supporters enter the field after the team they support lost to Persebaya after the league BRI Liga 1 football match in Malang
Foto: ANTARA FOTO/REUTERS
1/6
02.10.2022.
u 09:05

Nakon što je utakmica između klubova Arema FC i Persebaya Surabaya završila, navijači poražene momčadi upali su na teren stadiona Kanjuruhan u Malangu, a policija je ispalila suzavac što je izazvalo stampedo i gušenja.

Iz Indonezije stižu stravični videozapisi i fotografije nakon nereda na nogometnoj utakmici. Nakon nereda navijača na nogometnoj utakmici u pokrajini Istočna Java poginulo je najmanje 129 ljudi, a 200 ih je ozlijeđeno. Nažalost, te brojke rastu.

Nakon što je utakmica između klubova Arema FC i Persebaya Surabaya završila, navijači poražene momčadi upali su na teren stadiona Kanjuruhan u Malangu, a policija je ispalila suzavac što je izazvalo stampedo i gušenja.

Videozapisi s lokalnih informativnih kanala prikazuju ljude kako jure na teren stadiona u Malangu i fotografije vreća s mrtvacima.

Ovakav razvoj događaja potpuno je razbjesnio stanovnike Malanga koji su odmah izašli na ulice kako bi protestirali. Prema nekim izvješćima s mjesta događaja, situacija je eskalirala kada su prosvjednici, među kojima su bili i navijači Arema, policiju zasuli kamenjem.

Indonezijska prva nogometna liga suspendirala je utakmice na tjedan dana nakon utakmice koju je klub Persebaya dobio 3:2 te je pokrenuta istraga, priopćio je tamošnji nogometni savez. Ovo nije prvi put da se u Indoneziji događa nasilje navijača budući da postoji veliko rivalstvo klubova. 

>> VIDEO: Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Behemot
Behemot
14:48 02.10.2022.

Suzavac je toliko jako sredstvo da ga civili u npr. Hrvatskoj ne mogu kupiti, nego nešto bezopasnije poput papar spreja. U prijevodu policija je koristila bojni otrov od kojega se ugušilo gotovo 200 ljudi. U Indoneziji postoji smrtna kazna, lagano bi još netko za ovo mogao platiti glavom.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
09:40 02.10.2022.

indokinezija je opasan kraj. Tamo mi je poginuo prijatelj. Bolje rečeno, usmrćen od strane ovakovih nasilnika.

Avatar kvasac60
kvasac60
10:36 02.10.2022.

Strašno,ali u čemu bi trebali nositi mrtve??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije