Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA PREKINUTA

VIDEO Stravičan sudar u Monaku. Bolid je potpuno uništen

Perez sudar
Foto: Screenshot X
1/3
26.05.2024.
u 17:35

Magnussen i njegov momčadski kolega Nijemac Nico Hülkenberg također nisu mogli nastaviti, kao ni Esteban Ocon nakon pretjerano motiviranog manevra pretjecanja. Utrka je bila prekinuta na tri četvrt sata zbog popravka barijere

Vozač Ferrarija Monežanin Charles Leclerc razbio je vlastito prokletstvo Monaka i na ulicama Monte Carla proslavio svoju prvu domaću pobjedu u Formuli 1. Leclerc je sigurno trijumfirao u nedjelju na Velikoj nagradi Monaka, koja je bila uglavnom nespektakularna, ispred vozača McLarena Oscara Piastrija i Carlosa Sainza u drugom Ferrariju. Leclerc je slavio svoju prvu pobjedu u kneževini i smanjio zaostatak za vodećim u Svjetskom prvenstvu Maxom Verstappenom, koji je završio na šestom mjestu, na 31 bod.

Leclerc, rođen u Monaku i stanovnik Monaka, pobijedio je s pole positiona na legendarnoj uličnoj stazi na Côte d'Azuru, nakon što je već startao s prvog mjesta 2021. i 2022. godine. Do sada je kod kuće osvojio samo četvrto mjesto, ali sada je 26-godišnjak ispunio san svojom šestom GP pobjedom u karijeri.

VIDEO Luka Modrić se idućeg ljeta oprašta od nogometa?! Španjolci otkrivaju njegovu budućnost

Startnu fazu utrke zasjenila je teška nesreća. Vozač Red Bulla Sergio Perez započeo je utrku sa 16. mjesta, a Kevin Magnussen u Haasu ga je u punoj brzini zakucao u barijere nakon prvog zavoja. Bolid Red Bulla zaustavio se potpuno uništen, ali Perez je neozlijeđen preživio nesreću. Magnussen i njegov momčadski kolega Nijemac Nico Hülkenberg također nisu mogli nastaviti, kao ni Esteban Ocon nakon pretjerano motiviranog manevra pretjecanja. Utrka je bila prekinuta na tri četvrt sata zbog popravka barijere, a strategije su bačene u more. Zato što su svi vrhunski vozači iskoristili besplatni pit stop tijekom pauze za promjenu guma. Snimku sudara možete pogledati OVDJE

VEZANI ČLANCI:

Leclerc je također iskoristio prednost prvog mjesta na startu i obranio svoje vodstvo. Svi iza njih bili su disciplinirani i više nije bilo nezgoda. Sainz je imao sreće jer je na prvom startu oštetio bolid i zaostao, ali je opet bio treći zbog ponovnog starta. Vozači su vozili sporo, također i zato što su manevri pretjecanja na uskom uličnom krugu bili praktički nemogući.

Nogometna superzvijezda Kylian Mbappé mahao je kockastom zastavom na cilju Monte Carla. Za dva tjedna je Velika nagrada Kanade u Montrealu.

GALERIJA Staza u Imoli pod vodom: Osoblje žurno evakuirano u strahu od novih žrtava

Perez sudar
1/21

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije