Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi kvar Ferrarija

VIDEO Strašne scene iz Austrije: Sainzu se zapalio bolid

Formula 1 BWT Grand Prix of Austria 2022
Foto: Hasan Bratic/DPA
1/5
10.07.2022.
u 20:38

Sainz je slavio na posljednjoj utrci u britanskom Silverstoneu, a ove sezone je osvojio šest postolja ali i morao odustati tri puta (Melbourne, Imola, Baku).

Na Velikoj nagradi Austrije, 11. utrci sezone formule 1, pobjedu je odnio Ferrarijev vozač Charles Leclerc ispred Maxa Verstappena (Red Bull) i Lewisa Hamiltona (Mercedes). 

Ferrari je imao odličnu utrku i bio blizu ostvarenja dvostruke pobjede, međutim stvari su krenule nizbrdo u 57. krugu. Leclerc je bio tada vodeći, a njegov momčadski kolega Carlos Sainz je, 15 krugova prije kraja, bio na repu Maxa Verstappena u borbi za drugo mjesto. 

Sainz je tada izgubio snagu te mu se počelo dimiti iz bolida. Kada je stao, motor je eksplodirao i bolid je počeo goriti. Srećom izbjegnuta je katastrofa jer kada se vatra približavala kokpitu Sainz se uspio izvući i otrčati od bolida, a tehničari su ugasili vatru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FORMULA 1® (@f1)

Sainz je slavio na posljednjoj utrci u britanskom Silverstoneu, a ove sezone je osvojio šest postolja ali i morao odustati tri puta (Melbourne, Imola, Baku).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije