Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Austrije

Unatoč problemima s papučicom gasa Leclerc slavio na Red Bullovoj domaćoj stazi

Austrian Grand Prix - Race - Red Bull Ring
XPB/PRESS ASSOCIATION
10.07.2022.
u 16:33

Red Bullov vozač Nizozemac Max Verstappen završio je drugi s manje od dvije sekunde zaostatka, a Mercedesov sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton treći je treću utrku zaredom.

Monegažanin Charls Leclerc za upravljačem Ferrarija pobjednik je Velike nagrade Austrije na stazi Red Bull Ring u Spielbergu, 11. utrke svjetskog prvenstva formule 1.

Peta je to pobjeda u karijeri za 24-godišnjeg Leclerca pri čemu treća ove sezone nakon što je dobio dvije od prve tri utrke sezone u Bahrainu i Australiji.

Red Bullov vozač Nizozemac Max Verstappen završio je drugi s manje od dvije sekunde zaostatka, a Mercedesov sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton treći je treću utrku zaredom.

- Bila je to jako dobra utrka, velika borba s Maxom. Završnica je bila teška, imao sam problema s papučicom gasa, pa je bilo jako nezgodno. Definitivno mi je trebala ta pobjeda, posljednjih pet utrka bilo je nevjerojatno teško ne samo za mene nego i za cijeli tim - poručio je Leclerc koji je stigao do prve pobjede u karijeri u kojoj nije startao s prve pozicije.

Verstappen je na startu utrke zadržao prednost, no Leclerc je u 12. krugu prešao u vodstvo.

- Patili smo s gumama, ali drugo mjesto je dobar rezultat - rekao je Verstappen.

U 57. krugu je zbog požara na bolidu odustao je drugi pilot Ferrarija Španjolac Carlos Sainz. U trenucima dok je Sainz bio na trećoj poziciji pokušavajući prestići Maxa Verstappena, motor je eksplodirao, a nekoliko sekundi kasnije, bolid se zapalio dok je Španjolac još bio na svom sjedištu. Sainz je potom sam izašao iz kokpita, očito neozlijeđen, a vatrogasci su ugasili požar. Utrka je nastavljena tri kruga kasnije.

Verstappenov momčadski kolega Sergio Perez, koji je bio drugi u ukupnom poretku, također je odustao s oštećenim bolidom nakon sudara u prvom krugu s Georgeom Russellom u Mercedesu.

U ukupnom poretku i dalje vodi Verstappen sa 208 bodova, Leclerc je drugi sa 170 bodova, dok je na trećem mjestu Perez sa 151 bodom.

Kod konstruktora vodi Red Bull s 359 bodova, Ferrari ima 303, a Mercedes 237 bodova.

Iduća utrka je Velika nagrada Francuske 24. srpnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije