Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIMPIJSKE IGRE

VIDEO Sandra Perković leti za Tokio: Evo što je poručila prije puta

Zagreb: Sandra Perković odlazi u Tokio na Olimpijske igre
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.07.2021.
u 08:59

- Igre u meni bude poseban osjećaj, normalno da sam uzbuđena. Pokušavam biti što mirnija, fokusirana, spremna jesam - rekla je Perković pred novinarima na zagrebačkom aerodromu

Hrvatska bacačica diska, trofejna Sandra Perković, otputovala je u Tokio na ljetne Olimpijske igre. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Igre u meni bude poseban osjećaj, normalno da sam uzbuđena. Pokušavam biti što mirnija, fokusirana, spremna jesam - rekla je Perković pred novinarima na zagrebačkom aerodromu.

Bila je prva na Igrama u Londonu 2012. i Riju 2016. godine. Osvoji li treće uzastopno zlato, stat će uz rame s velikankama svjetskog sporta kojima je to već pošlo za rukom – gimnastičarkom Latinjinom, plivačicama Fraser, Thompson i Egerszegi, klizačicom Rodninom, atletičarkom Ashford, kajakašicom Fischer i mačevateljicom Vezzali.

- Ne volim velike najave, volim prvo napraviti posao. Ako budem spremna i zdrava, a za sada jesam i ako izbacim hitac kako ja to najbolje znam, onda se ne moramo bojati niti rezultata - kratko je prokomentirala uz širok osmijeh.

Bit će i prva žena koja će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Igara. 

– Nositi zastavu na OI ogromna je čast i ponos. Da mi je netko rekao 2000. godine, kada sam gledala OI u Sydneyu i kada je Zoran Primorac bio stjegonoša, da ću ja predvoditi sve nas sportaše u lov na nove rezultate i nove pobjede, rekla bih mu da je lud. I, evo, 21 godinu kasnije postajem prva žena koja će nositi zastavu na Ljetnim olimpijskim igrama za Hrvatsku. Još veću čast čini mi Josip Glasnović, moj kolega i susjed iz Dubrave. Dubrava kao dobro znano “olimpijsko selo” ima svoja dva stjegonoše na Igrama. Nadam se da ću dostojno i časno nositi zastavu. Veselim se tom danu, veselim se 23. srpnja 2021. kada ću izaći na taj stadion - poručila je u ranijem razgovoru Perković.

Komentara 11

Avatar southman
southman
09:13 21.07.2021.

Ako promaši mrežu zlato je njeno.

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
17:57 21.07.2021.

ako Sandra, za što navijam iz petnih žila, osvoji treće olimpijsko zlato, svrstat će se kao tek peta žena koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u istoj pojedinačnoj disciplini na trima OI zaredom (Larisa Latinjina/gimnastika, Dawn Fraser/plivanje, Krisztina Egerszegi/plivanje i Valentina Vezzali/mačevanje), a onda kad bude imala 36 godina (najbolje bacačke godine!) može ući u povijest sporta kao prva i jedina žena uopće koja je osvojila četiri zlatne medalje - u istoj pojedinačnoj disciplini - na četirima OI zaredom, a to do sada nije uspjelo ni jednoj ženi, nego samo trojici muških sportaša: Al Oerter/atletika, Carl Lewis/atletika i Michael Phelps/plivanje. Naprijed Sandra!!!!!

Avatar cuki2020
cuki2020
09:58 21.07.2021.

Gospon snimatelj iza Sandre bi mogel metnuti masku, ne snima s ustima, ali nije po protokolu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije