Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liga prvaka

VIDEO Šahtar se proslavio: Predvođeni Srnom srušili Chelsea

Liga prvaka (1)
Foto: Reuters
1/25
23.10.2012.
u 22:54

Nogometaši Šahtara napravili su najveće iznenađenje 3. kola Lige prvaka pobjedivši u Donjecku Chelsea 2:1.

U Donjecku je pao europski prvak! Darijo Srna kapetanski je predvodio Šahtar u 2:1 (1:0) pobjedi protiv Chelsea, Eduardo da Silva s klupe je odgledao izvrsnu utakmicu svoje momčadi. Brazilci Alex Teixeira (3. minuta) i Fernandinho (52.) bili su strijelci za domaćina, dok je pogodak za goste iz Londona postigao Oscar dvije minute prije kraja. Chelseau nije pomogao ni povratak Johna Terryja, kojem je ovo bio prvi nastup nakon izdržane kazne zbog rasizma...

- Bila je to možda i naša najbolja igra ove jeseni. Zasluženo smo pobijedili, nadigrali smo Chelsea i sad imamo lijepu situaciji na ljestvici – rekao je trener Šahtara, Mircea Lucescu.

Bayern se vratio na pobjedničku stazu u Ligi prvaka! Zgoditkom Thomasa Müllera iz 11-erca u 20. minuti (prekršaj je dosuđen nakon što je kapetan Lahm pao jer je "zapuhao vjetar" u 16-ercu Lillea!), Bavarci su prikovali francusku momčad na dno ljestvice, te sad sa šest bodova dijele vodstvo s Valencijom i Bate Borisovom. Mario Mandžukić bio je na travnjaku svih 90 minuta u ovoj Bayernovoj "radnoj pobjedi"...

- Lille je, kao i mi, sve stavio na jednu kartu, i njima je igrala samo pobjeda. To je opasna situacija, no mi smo se bolje prilagodili i doista smo se naradili za ovu pobjedu – rekao je trener Bayerna Jupp Heynckes, a strijelac Thomas Müller je dodao:

- Bilo je jako teško, igru smo već zaboravili, pamtit će se samo bodovi...

Čuda se ne događaju svaki dan, pa tako ni Bate Borisov ne može baš svakoga pobijediti. Valencija je protutnjala Minskom, Soldado je zabio "hat-trick" u sigurnoj 3:0 pobjedi španjolske momčadi.

Lionel Messi nije zabio gol, čudesni Argentinac pričekat će drugu zgodu da zabije svoj 300. gol u seniorskoj konkurenciji! A kad Messijevi "topovi" šute, onda se Barcelona muči! Tako je bilo i protiv Celtica, koji je poveo na Nou Campu u 18. minuti (Samaras), izjednačio je Iniesta u 45., a pobjednički je pogodak za katalonski ponos zabio branič Jordi Alba u 94. minuti – slomio je "hrabro srce" Škota uguravši s dva metra loptu u gol nakon ubacivanja Adriana! Celtic je, eto, u prošlom kolu u Moskvi pogotkom u 94. minuti (Samaras) dohvatio prvu gostujuću pobjedu u Ligi prvaka, sad je na izdisaju utakmice ostao praznih ruku...

A umalo je svoj niz nepobjedivosti prekinuo Juventus i to tamo gdje se najmanje nadao! U Kopenhagenu, na gostovanju kod Nordsjaelanda, koji je vodio sve do 81. minute pogotkom Beckmanna. A tada je Vučinić izjednačio, no mršav je to remi za Talijane koji zaostaju za Šahtarom četiri boda i bod za Chelseaom. Ivan Runje igrao je cijelu utakmicu za Dance, dok je Mario Tičinović bio na klupi.

Braga je na Old Traffordu vodila 2:0 u 20. minuti (oba gola Alana), no do kraja je zgodicima "Chicarita" Hernandeza i Evansa Manchester United preokrenuo rezultat i Sir Alex Ferguson proslavio je još jednu infarktnu pobjedu...

Liga prvaka, rezultati utorak:

Skupina E:
Šahtar-Chelsea 2:1 (Srna igrao, Dudu klupa),
Nordsjaelland-Juventus 1:1.

Tablica: Šahtar 7, Chelsea 4, Juventus 3, Nordsjaelland 1

Skupina F:
BATE-Valencia 0:3,
Lille-Bayern 0:1 (Mandžukić žuti).

Tablica: Valencia 6, BATE 6, Bayern 6, Lille 0

Skupina G:
Spartak Moskva-Benfica 2:1,
Barcelona-Celtic 2:1.

Tablica: Barcelona 9, Celtic 4, Spartak 3, Benfica 1

Skupina H:
Galatasaray-Cluj 1:1,
Manchester United-Braga 3:2.

Tablica: Manchester United 9, CFR Cluj 4, Braga 3, Galatasaray 1

Komentara 4

Avatar flame
flame
23:25 23.10.2012.

Ovo može biti iznenađenje samo za nazovisportske novinare Večernjaka! Šahtar je izrastao u ugledni klub koji će, vjerujem, uskoro ići daleko u Ligi prvaka, a Chelsea je bez Drogbe barem 30 posto slabiji nego prošle godine.

NI
Nini istrijan
06:19 24.10.2012.

Vrlo uzbudljiva utakmica sa mnogo propustenih prilika.Rezultat je lako mogao biti npr 6:5 i publika a i mi koji smo je pratili preko TV aparata smo stvarno uzivali u vrhunskom nogometu.

F4
F48B2
12:59 24.10.2012.

Terry "izdržao kaznu" zbog rasizma... Ajme koje "izdržavanje" i koja "kazna". Ovo nije ni za plakati ni za smijati se. Da je netko drugi, završio bi s nogometom, pa čak bi i savez dotičnog stradao, a i cijelu državu bi pljuvali, ali kad je rasist englez onda su druga pravila, par utakmica neigranja ili tjedna plaća i idemo dalje. Za mlataranje u Kruševcu okrivljuju samo srbe, a nisu srbi sami sebe mlatili već se uhvatili u šake s englezima. Platini prijeti izbacivanjem srba, a engleze i ne spominje, umjesto engleza spominje hrvate pa kaže "Pazite se vi i srbi!"... Zapadna Europa je (u prvom redu čitaj englezi i francuzi, a ne zaostaju ni drugi) bila i ostala ocvala dr*lja koja glumi damu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije