Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOJKOT REPREZENTACIJE

VIDEO "Ovdje nema pića za kockice": Kafić u Splitu odbija poslužiti navijače Hrvatske

Dea Redžić
06.06.2022.
u 19:53

U gradu ima više ugostiteljskih objekata koji odbijaju poslužiti goste sa simbolima reprezentacije na sebi. Riječ je većinom o kafićima koji su poznata okupljališta Torcide

Uoči utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, tisuće navijača slavi u Split, iščekujući veliki derbi s Francuzima. U gradu je više od 30.000 navijača iz svih dijelova Hrvatske i svijeta, no dio torcidaša s kojima smo pričali tijekom dana ne ide na utakmicu te i dalje gaji veliki otpor prema dolasku Hrvatske u Split.

Priča o odnosu Torcide i hrvatske reprezentacije, odnosno HNS-a, vrlo je kompleksna. Reprezentacija ovdje nije igrala od 2015. pa sve do utakmice s Mađarima 2019., kada su vatreni u političkoj akciji, uz nevjerojatno osiguranje prvi put zaigrala na Poljudu nakon incidenta sa svastikom, koji je obišao svijet.

Iza njega stoji netrpeljivost navijača Hajduka prema danas odbjeglom bivšem šefu hrvatskog nogometa Zdravku Mamiću. Situacija je, naravno, i obratna jer je reprezentacija u devet godina odigrala više utakmica u Londonu nego u Splitu, a to je samo dio kompleksne priče. Naime, torcidaši su ogorčeni zbog odnosa "Mamićevog HNS-a" i smatraju da je privatizirao reprezentaciju te sustavno krao njihov klub.

07.09.2021.,Split - Stadion Poljud, Kvalifikacije za SP 2022., Skupina H, Hrvatska - SlovenijarrPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zato danas dio navijača iz Splita neće biti na stadionu, a u gradu ima više ugostiteljskih objekata koji odbijaju poslužiti goste sa simbolima reprezentacije na sebi. Riječ je većinom o kafićima koji su poznata okupljališta Torcide, a jedan od njih je i "Krom".

U njemu je konobar koji umjesto pregače nosi zastavu s prekriženim grbom HNS-a okrenutim naopako odbio poslužiti desetak osoba koje su imale obilježja vatrenih i sjele na terasu kafića.

Rečeno im je "Za "kockice" ovdje nema mjesta." Nitko od "gostiju u pokušaju" nisu radili probleme, samo su se udaljili s terase.

Podsjetimo, tijekom dana pričali smo s torcidašima koji su umjerenijih stavova i rekli su da neće biti na utakmici, ali žele sreću reprezentaciji protiv Francuske. Uz to, imali su poruku zvijezdi vatrenih:

- Perišiću, vrime je!

>>> Hrvatski navijači na odlasku iz kafića, nakon što im je rečeno da ne mogu u njega

Standings provided by SofaScore LiveScore

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije