Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARCA - REAL 3:2

VIDEO: Nakon uspavanke, vatrometni nastavak s pet golova!

El Clasico (1)
Foto: AFP
1/7
23.08.2012.
u 22:27

Ronaldo je postigao vodeći gol i tako postao prvi Realov nogometaš koji je zabio gol Barceloni na četiri uzastopna gostovanja na Nou Campu, dok je Messi pogotkom iz 11-erca prekinuo post od četiri utakmice u kojima nije zabijao Realu

 U prvoj utakmici španjolskog Superkupa, Barcelona je pred 95.000 gledatelja na Nou Campu svladala Real 3:2 (0:0) i tako ostvarila laganu prednost uoči madridskog uzvrata sljedećeg tjedna. Nakon dosadnog i uspavljujućeg prvog dijela, u kojem je Barcelona imala silnu dominaciju (posjed lopte 72:28 posto!), ali bez prave prilike, u nastavku smo vidjeli vatrometnu utakmicu, sa čak pet pogodaka i još nekoliko neiskorištenih prilika. Spomenimo da su se prije i poslije utakmice treneri Tito Vilanova i Jose Mourinho srdačno pozdravili, što govori da je zaboravljen lanjski incident, kad je Mourinho primitivno gurnuo Vilanovi prst u oko...

Iz prvog dijela vrijedi izdvojiti tek pokušaj Pedra s 22 metra, no Casillas je izvrsno reagirao i odbio loptu u korner. Real je, pak, bio čvrst i neprobojan u obrani, ali posve neopasan za gol Barce... Međutim, u nastavku se sve promijenilo, vidjeli smo posve drukčiju, otvorenu utakmicu, iskrilo je u oba 16-erca, bio je to nogomet na najvišoj razini.

Real je poveo u 55. minuti - prvi korner za goste izveo je Özil, Ronaldo je skočio više od Busquetsa i udarcem glavom sa šest metara pogodio prvi, donji lijevi kut Victora Valdesa! Samo djelić sekunde Ronaldo je bio zaboravljen u 16-ercu i odmah je stigla kazna! Ovim je pogotkom Ronaldo postao prvi Realov nogometaš koji je na četiri uzastopna gostovanja na Nou Campu zabio gol Barceloni! Ali, radost gostiju trajala je manje od 120 sekundi – u 57. minuti, naime, Mascherano je krasnom dugom loptom pronašao u 16-ercu Pedra, koji je pobjegao Coentraou i s desetak metara s desne strane zatresao mrežu za 1:1, sve je opet bilo na početku! Do 70. minute, kad je Sergio Ramos u 16-ercu srušio Iniestu, a iz opravdano dosuđenog 11-erca Messi je zabio za 2:1! Bio je to prvi Messijev gol Realu nakon 432 minute, nakon četiri utakmice posta! Osam minuta kasnije Iniesta je nakon solo-prodora gurnuo Xavija u šansu, a kapetan Barcelone mirno je zatresao mrežu za 3:1! Konačnih 3:2 postavio je Di Maria u 85. minuti – Adriano je vratio loptu Valdesu, vratar Barcelone želio se poigrati s Di Mariom, no Argentinac mu je uzeo loptu i zabio za 3:2!

- Trčali smo, trudili se, ostavili dušu na terenu i na kraju ovaj rezultat nije tako loš za nas. U uzvratu će nam ogromna prednost biti to što igramo pred domaćim navijačima - rekao je Realov Marcelo.

- Čeka nas jako teških 90 minuta. Da smo bili koncentriraniji, završilo bi 4:1, a ne 3:2 - istaknuo je Barcin strijelac Pedro.

 

Tijek utakmice

Barcelona - Real Madrid 3:2

Drugo poluvrijeme

84' GOOOOOL 3:2 Angel di Maria iskoristio je slabost Barcine obrane i smanjio rezultat. Tko zna što može biti do kraja utakmice...

83' Iniestu je zamijenio Fabgreas.

77' GOOOOOOL 3:1 Iniesta je dodao, a Xavi zabio za praktički sigurnu pobjedu Barce.

69' GOOOOOL 2:1 Messi je strijelac s bijele točke! Jedanaesterac je skrivio Sergio Ramos na  Andresu Iniesti.

60' Arbeloa je htio ukloniti opasnost od Sancheza prsima poslavši loptu prema Casillasu, ali zamalo ju je ubacio u mrežu!

57' GOOOOOOL 1:1 Pedro je izjednačio! Mascherano mu je sa centra dobacio do ispred Realovog šesnaesterca, a on neometan matirao istrčalog Casillasa!

55' GOOOOOOL 0:1 Real vodi pogotkom Cristiana Ronalda! Portugalac je nakon kornera Özila samo glavom spustio loptu iza Valdesa koji se nije ni maknuo, a Barcina obrana loše je stajala...

46' Počeo je drugi dio susreta.

Prvo poluvrijeme

45' Kraj je prvog poluvremena.

44' Požutio je i Arbeloa. 

43' Prvi žuti karton u redovima Barce pripao je Mascheranu koji grubo ruši Coentraa.

38' Umjesto mogućeg jedanaesterca na srušenom Sanchezu, sudac je dosudio samo korner kojeg Barcelona nije dobro izvela. Xavi kasnije prijeti dalekometnim šutom, no ide malo iznad grede.

32' Situacija se nakon pola sata igre definitivno iskristalizirala. Gosti igraju ''mourinhovski'', dakle, bunker, a Barca je razigrana. No, zasad ispaljuju samo ''ćorke''. Posljednji je prijetio Pedro, a Casillas je jedva to sačuvao.

30' Messi je u ''čvoru'' između Realovaca našao prostor za pucati i s 15ak metara ponovno zamalo promašuje gol... Mourinho mirno sjedi na klupi, no igrači su mu nervozni.

29' Akciju su složili i Madriđani. Ronaldo je s lijeva dodao Özilu, on proslijedio Benzemi, no Valdes brani njegov udarac.

25' Slobodni udarac izveo je Messi sa 30ak metara i poslao loptu ravno u Realovce. Xavi izvodi korner, no brzo su to počistili domaćini.

20' Vilanovina momčad sada ozbiljnije prijeti. Messiju je s desna lijepo dodao Sanchez, a Argentinac s 13 metara pucao i poslao loptu pored desne vratnice.

14' Kreće i Barca ofenzivno. Opalio je Pique snažno s ruba šesnaesterca i poslao loptu par metara od lijeve Casillasove vratnice.

12' Barcelona zasad nije imala opasniji prodor iako su preuzeli ritam u svoje noge. Sjurio se tek jednom Busquets, ali Ramos mu oduzima loptu. Albiol je požutio zbog prigovora, a susret je pun prekršaja...

9' Ponovno Ronaldo koji ovaj put prolazi Piquea, loptu šalje Benzemi, no Francuz nije uspio nastaviti akciju.

5' Zasad nešto malo više inicijative imaju Mourinhovi izabranici. Ronaldo je pokušao do šanse preko Piquea, ali Barcin stoper bez problema mu uzima loptu.

2' U napad su krenuli Madriđani, Özila ruši Mascherano na 30 metara, no Alonso nije ozbiljno zaprijetio iz slobodnjaka.

1' Počela je utakmica.

Sastavi:

Barcelona: Valdes; Alves, Pique, Mascherano, Adriano - Busquets, Xavi, Iniesta - Sanchez, Messi, Pedro

Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Ramos, Albiol, Coentrao - Xabi Alonso, Khedira - Callejon, Özil, Ronaldo - Benzema

 

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Idler 3
Idler 3
22:45 23.08.2012.

Postava je trebala zgledat ovak: Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Ramos, Albiol, Coentrao - Xabi Alonso, Modrić - Callejon, Özil, Ronaldo - Benzema i onda se bi znalo tko dobiva !!!

ZM
zmaj5
23:28 23.08.2012.

Real nije u prvom poluvremenu imao pet minuta loptu u svom posjedu.Možda je varka,ali djeluju totalno neuigrano

KE
kentie
19:34 24.08.2012.

ko o kome a vi i na ovoj stranici potegli o luki modriću u realju...kao onoooo igračina ravna uz bok messiju....ma moš mislit...i sad vi sapunicu a la luka i ovdje..pa nije realj tolko lud da istrese tolku lovetinu za rezervu... koja će po tekmi igrati cecea nekih 10 min. pred kraj tekme...ma dajte molim vas...luka može i bit će rezerva ozilu, ni manje ni više, kad se ovaj umori, ako se umori i zamori..točka, kraj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije