Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆI TEŠKAŠ SVIH VREMENA

VIDEO Miočić objavio snimku s treninga. Pogledajte kako se hrvatska legenda priprema za superborbu

Zagreb: Sparing trening Mirka Filipovi?a Cro Copa sa Stipom Mio?i?em
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
18.10.2023.
u 17:50

Premda Stipe Miočić ima čvrstu i pouzdanu hrvačku bazu, nije izgledno da će to biti njegova prva taktika protiv Jona Jonesa. S druge strane, Miočić je poznat po svojim snažnim udarcima koji nerijetko pronalaze svoju metu i dobrome pritisku kojim bi mogao nametnuti svoj ritam

Nakon poraza od Francisa Ngannoua, Stipe Miočić (41) je godinama izbivao iz oktogona, no sada su u punome jeku pripreme najuspješnijeg UFC-ovog teškaša svih vremena za borbu protiv vjerojatno najboljeg MMA borca svih vremena i aktualnog prvaka teške kategorije Jona Jonesa (36). Borba će se održati 11. studenog u New Yorku, a Miočić je na Instagramu objavio snimku treninga.

Jones je titulu teške kategorije osvojio u ožujku kada je u prvoj rundi nakon svega dvije minute svladao Ciryla Ganea. Mnogi su spekulirali da bi dizanje kilaže moglo naštetiti Jonesovom stilu borbe protiv kojeg je malotko imao lijeka. Međutim, tijekom te dvije minute u oktogonu Jones je pokazao da može udarati i pritisnuti protivnika na kavez, zatim je vještim ulaskom u rušenje nakon bačenog udarca uzeo leđa, spustio ga na pod i nakon nekoliko trenutaka pritiska na parteru uhvatio giljotinu koja je prisilila do tada izvrsnog Ganea na predaju.

Ovakva izvedba je pokazala da je Jones uistinu među najopasnijim borcima u promociji neovisno o kategoriji. Ipak, Miočiću opasni protivnici nisu strani. Pojas je izgubio pa vratio i obranio protiv jednog od najboljih hrvača ikad u UFC-u, Daniela Cormiera. Ipak, upravo je Jones uspio nathrvati Cormiera.

Premda Stipe ima čvrstu i pouzdanu hrvačku bazu, nije izgledno da će to biti njegova prva taktika protiv Jonesa. S druge strane, Miočić je poznat po svojim snažnim udarcima koji nerijetko pronalaze svoju metu i dobrim kombinacijama na maloj distanci kada protivnika povuče ili pritisne uz kavez. Ono što Stipe također ima je dobra baza u svim vidovima borbe, a upravo izvrsno vladanje osnovama nerijetko može biti ključno kada su sa druge strane kreativni borci poput Jonesa.

GALERIJA Hrgović pobijedio nokautom u posljednjoj rundi i postao izvanredni prvak teške kategorije (IBF)

Zagreb: Sparing trening Mirka Filipovi?a Cro Copa sa Stipom Mio?i?em
1/16

U svakom će slučaju ovo Miočiću biti 25. borba u karijeri. "Uvijek postoji mogućnost (da će ova borba biti zadnja). Razmišljam o umirovljenju još od svoje prve borbe na UFC-u 136. Vidjet ćemo, trenutno se ne brinem o tome, nego o borbi", rekao je za ESPN Miočić koji je zakoračio u peto desetljeće svoga života. Dakako, samo zbog toga bilo bi potpuno pogrešno otpisati ga. U oktogonu je bilo puno primjera gdje je iskustvo bilo važnije od mladenačke energije (jedan od najboljih su izvedbe Dana Hendersona koji je u 47. godini bio jedan od najtežih protivnika srednje kategorije).

VEZANI ČLANCI:

Prema Jones svakako ima iskustva (pojas lako-teške kategorije osvojio je s 23 godine), Miočić ima više staža u teškoj kategoriji te je borac s najviše obrana naslova u njoj. Nakon što je pojas osvojio 2016. godine protiv Fabricija Werduma, obranio ga je protiv Alistaira Overeema, Juniora dos Santosa i Francisa Ngannoua. Nakon spomenute trilogije s Cormierom, porazio ga je Ngannou, nakon čega se Miočić nije borio. To Miočića čini teškašem s najviše pobjeda u borbama za pojas i najviše obrana pojasa.

VIDEO Alistair Overeem posjetio dubrovačke borkinje i borce i odradio zajednički trening

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije