Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatreni srušili tursku

Mario Stanić: Livaković je bio kao divlja mačka, a Kovačić? On postaje pravi lider.

Beograd: Premijerno prikazivanje prve epizode serijala "(Ne)uspjeh prvaka sa Mariom Stanićem"
Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages
1/50
28.03.2023.
u 23:23

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine D kvalifikacija za EURO 2024. kao gost u Bursi svladala Tursku sa 2-0 (2-0). Strijelac oba pogotka bio je Mateo Kovačić (20, 45+4).

Nakon što je Turska dominirala u uvodnim minutama susreta kada je Dominik Livaković s dvje sjajne intervencije sačuvao svoju mrežu, a domaćima je i poništen jedan pogodak zbog malog zaleđa, Hrvatska je povela u 20. minuti iz svoje prve suvisle akcije. Stanišić je prihvatio loptu na desnoj strani, uposlio Pašalića u kaznenom prostoru, ovaj je petljao s loptom umjesto da uputi udarac i kada se činilo kako je propala izgledna situacija na loptu je natrčao Kovačić i preciznim prizemnim udarcem pogodio donji desni kut suparničkog gola.

Hrvatska je povećala svoju prednost u sam smiraj prvog poluvremena, Pašalić je izbačen na lijevom krilu, pucao sa 15-ak metara iskosa, turski vratar Mert je uspio odbiti loptu, ali samo do natrčalog Kovačića kojemu nije bilo teško iz neposredne blizine zatresti praznu mrežu.

Prve reakcije s gledateljima su podijelili stručni sukomentatori Nove TV koja je prenosila utakmicu.

- Dali smo golove u idealnim trenutcima, kao što smo u najgorem trenutku primili gol protiv Walesa. Turska je po mome mišljenju energetski bolje izgledala - ocijenio je Mario Stanić.

Pored senzacionalnog Kovačića, Stanić je istaknuo i još jednog hrvatskog igrača koji je zaslužio sve pohvale.

- Livaković je danas bio nevjerojatan, kao divlja mačka, imao je prave reakcije u pravim trenutcima i spašavao nas od netipičnih pogrešaka koje su nam se događale kada nismo bili pod pressingom nego smo imali čiste lope - dodao je.

Osvrnuo se i na to da je Kovačić često bio osporavan

- Danas je bio genijalan. Prvo je ime ovog miniciklusa i mislim da sam sebe promovira u lidera pogotovo jer je često bio osporavan, ali vidjelo se da kod njega ima još puno prostora za napredak. Definitivno Luka je nezamijenjiv - komentirao je Stanić.

Nogometaš Aljoša Vojnović u svom je komentaru istaknuo vezni red.

- Sjajno. Ideš na teško gostovanje, ali kad imaš trojac koji imaš u veznom redu ti ćeš u jednom trenutku uspostaviti kontrolu na terenu. Danas nam se malo i posrećilo jer zabili smo gol u pravom trenutku nakon 20 minuta u kojima su Turci bili dominantniji - rekao je.

Beograd: Premijerno prikazivanje prve epizode serijala "(Ne)uspjeh prvaka sa Mariom Stanićem"
1/50

Hrvatska nakon dva kola ima četiri boda, kao i Wales, koji je u drugom susretu ove skupine igranom u utorak u Cardiffu svladao Latviju sa 1-0 (1-0) golom Morea iz 41. minute. Slijedi Turska s tri boda, dok su Armenija i Latvija, koje su odigrale po jednu utakmicu, bez bodova.

Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine. Kvalifikacije se nastavljaju u lipnju, no Hrvatska će tada sudjelovati na završnom turniru Lige nacija, pa će "vatreni" svoj sčljedeći dvoboj u skupini igrati na domaćem terenu protiv Latvije 8. rujna

 

Ključne riječi

Komentara 1

ZW
zweistein
09:38 29.03.2023.

koliko točno ovaj zna o nogometu pokazao je u hajduku... fijasko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije