Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKE PRVAKINJE TRAŽE IZLAZ

Veselin Vujović u Hrvatsku se vraća kao spasitelj: Ovakav posao nikada nije imao

Szeged: Veselin Vujovi? na utakmici izme?u Hrvatske i Francuske
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
08.02.2022.
u 13:00

– Istina, zvali su me i sada je samo na meni hoću li prihvatiti da sjednem na klupu Podravke do kraja ove sezone. Iskreno, razmišljam što da napravim. Žene nikad nisam trenirao u životu. Jedini dodir sa ženskim rukometom bio je jedno kratko vrijeme kada sam bio savjetnik u Budućnosti

Rukometašice Podravka Vegete protekli vikend upisale su 11 poraz u skupini Lige prvakinja i tako su ostale na dva boda koja su osvojila u prvom kolu protiv Budućnosti. Uz posljednje mjesto u skupini Koprivničanke imaju i najgori omjer primljenih i danih pogodaka, minus 86. Srećom, nije Podravka Vegeta najgori sastav u obje skupine Lige prvakinja. Grčki sastav Kastamona ima svih 12 poraza. Ne ide Podravci dobro ni u domaćem prvenstvu gdje je naslov prilično udaljen nakon što su u Koprivnici od Lokomotive izgubile s osam pogodaka razlike (18:25). Atmosfera u svlačionici je tmurna, gledatelji odlaze u Koprivnicu, a utakmice kao na pogreb i sve je to nagnalo čelnike kluba da pronađu neko novo rješenje do kraja ove sezone. I nazvali su Veselina Vujovića.

Zaželio sam se posla

– Istina, zvali su me i sada je samo na meni hoću li prihvatiti da sjednem na klupu Podravke do kraja ove sezone. Iskreno, razmišljam što da napravim. Žene nikad nisam trenirao u životu. Jedini dodir sa ženskim rukometom bio je jedno kratko vrijeme kada sam bio savjetnik u Budućnosti. Opet, s druge strane trenutačno nemam trenerski angažman i jako sam se zaželio utakmica, dvorana, treninga – rekao je na prvu Veselin Vujović koji je već radio kao trener u Hrvatskoj.

U dva navrata bio je trener PPD Zagreba s kojim je dvaput igrao u četvrtfinalu Lige prvaka.

Podravka me želi do kraja ove sezone,a cilj je osvojiti barem jedan domaći trofej. Tu je izvjesnije da osvojimo kup jer bit će kao teško nadoknaditi minus osam u Zagrebu za naslov prvakinja Hrvatske – istaknuo je Vujović.

Posljednji put je Podravka Vegeta ostala bez oba domaća trofeja 2014. godine. Te godine Lokomotiva je osvojila prvenstvo i kup kada je u Magu u finalu pobijedila Zamet. Bilo je to vrijeme kada je trener bio Irfan Smajlagić,a u klubu su igrale Sonja Baić, Katarina Ježić, Maja Kožnjak, Lidija Horvat, Aneta Benko, Neli Irman, Ivana Jelčić, Marija Razum...

 

Mrđen: Sve sam probao, ali...

– Čuo sam te priče oko Vujovića prije nekoliko dana. Kako klub odluči, tako će biti. Što se tiče mog angažmana, nisam mogao puno toga napraviti u Ligi prvakinja jer smo već dugo bez velikog broja igračica. Neke su ozlijeđene, neke su imale koronavirus. I tako iz kola u kolo. U domaćem prvenstvu ostvarili smo sve pobjede, ali istina je da nije bajna atmosfera. Svi ti porazi ostavili su traga, na igračicama, ali i na meni. Razumijem da u klubu žele spasiti sezonu osvajanjem jednog domaćeg trofeja, no ako se situacija s ozljedama nastavi, i to će biti upitno – zaključio je Goran Mrđen, još uvijek trener Podravka Vegete.

Inače, glavni kandidat za trenera Podravka Vegete u sljedećoj sezoni je Nenad Šoštarić, aktualni trener Lokomotive i izbornik hrvatske ženske reprezentacije.

- Rekao sam da sam otvoren za razgovore, ali tek nakon što završi domaća sezona. Nema smisla pregovarati dok sam trener Lokomotive i dok želim sa svoiom trenutnim klubom osvojiti oba domaća trofeja - rekao je Šoštarić.

Komentara 2

Avatar razbojnik404
razbojnik404
13:26 08.02.2022.

"Spasitelj" - ne on će biti trener u jednom prićno neuspješnom ženskom rukometnom klubu. To je to.

SO
sohnahoakasaa
00:57 10.02.2022.

Hrvatska udomiteljica '......' iz 'regiona'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije