Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treneru produljen ugovor

Veljko Mršić: Iza ovakvih poraza stoji neki dublji problem

Veljko Mršić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/6
02.03.2016.
u 17:35

Klub čvrsto stoji iza Mršića pa mu je danas produžio ugovor na još tri godine.

Nakon tri visoka poraza u Euroligi Cedevita je nejako izgledala i protiv Partizana, momčadi nižeg ranga od euroligaša kakvi su Fenerbahçe i Panathinaikos. Kako to da su cedevitaši u tako važnoj utakmici odigrali tako mlitavo, pitali smo trenera Mršića:

– Ne ljuti me kada moji igrači promašuju, ali brinem se kada izgledaju da su u svakom dvoboju sporiji, da se ne drže dogovora i da nemaju energije. Nismo imali poziciju obrane kakvu smo dogovorili, a nismo bili ni dovoljno čvrsti. To je neka vrsta inhibicije i za to moramo pronaći rješenje.

Pitamo se, nije li to dobra tema i za sportskog psihologa?

– Možda, no i mi treneri tu moramo biti psiholozi. Toliki broj promašenih zicera, zakucavanja, slobodnih bacanja, a njih smo promašili čak 13, ne događa se sam od sebe. Nešto dublje mora biti iza toga i to moramo otkriti.

Pullen ne smije tako pasti

Je li možda nastao neki zid između parketa i klupe?

– Nemam takav osjećaj. Nijedna momčad tijekom cijele sezone ne može držati visoku razinu forme, naročito ne momčad kao mi koja je jedno vrijeme igrala iznad svih očekivanja. Kao što smo ih tada bili skloni dizati u nebesa, kada se dogodi pad kao nama, onda se u ocjenama ide u drugu krajnost.

Čini se da je svoju drugu krajnost dosegnuo i Jacob Pullen.

– Igrač poput njega ne smije si dozvoliti toliki pad.

Ima li on neku ponudu pa se pasivizirao ili se možda potrošio?

– Volio bih da je ovo drugo, to je lakše riješiti.

Kad je govorio o nedostatnoj razini profesionalnosti i potrebi da članovi ove momčadi žive sportskije, Mršić je zacijelo mislio i na Pullenov i Whiteov nedavni izlet u Milano. Nakon osvajanja Kupa obojica su se pojavila na klupskoj fešti, ali su se suprotno trenerovoj sugestiji ipak uputila u Milano.

– Istina, oni su viđeni u Milanu i Amerikancima to kao da je normalno jer se tako ponašaju i NBA igrači za vrijeme All-Star pauze kada ih većina ode na Floridu ili u Kaliforniju. Nažalost, ne mogu svi dobro podnijeti takvu pauzu. Osim toga, i drugi su naši igrači u ta tri dana imali nekih “izleta”.

Ne žalim zbog tri dana pauze

Je li mu sada žao što im je dao ta tri dana odmora nakon osvajanja Ćosićeva kupa?

– Nije mi žao jer i tu sam neke stvari uočio, koliko se tko odgovorno ponaša pa se u doselekciji time mogu rukovoditi.

U kojoj mjeri su si cedevitaši gubljenjem drugog mjesta umanjili izglede da uz Zvezdinu prednost domaćeg terena prođu u finale ABA lige?

– Mislim da nismo. Mi, nažalost, domaći teren nemamo i prva utakmica u Zagrebu ne bi nam puno donijela. Uostalom, sve može završiti u dvije utakmice. Osim toga, mi smo ove sezone po postignućima još uvijek iznad očekivanja. Osvojili smo Kup i plasirali se u euroligaški Top 16 pri čemu se jedino može raspravljati je li nas to previše potrošilo. No i u takvim okolnostima može se vidjeti tko to može iznijeti i na koga se u budućnosti vrijedi osloniti.

>>Mršić: Oni su ginuli, a mojim igračima bilo je svejedno...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije