Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajni debitanti

Velika je Gorica: Baš je ono što je trebalo HNL-u

Gorica
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/7
27.04.2019.
u 23:32

Gorica je ispala „tri u jedan“ paket – iznenađenje, hit, osvježenje

Kad je ambiciozni predsjednik Gorice Nenad Črnko prije nekih godinu dana po epskome nevremenu nakon pobjede nad Šibenikom i dugo sanjanog plasmana u Prvu HNL najavljivao da ne misle ondje plesati jedno ljeto i da će klub iz šestog najvećeg hrvatskog grada igrati itekako važnu ulogu, pomislili smo da se čovjek jednostavno hrabri.

Ali, debitantska sezona Gorice nadmašila je baš sva očekivanja. Slobodno možemo reći - srećom, jer bila bi to još jedna pomalo isprazna sezona s izuzetnom i posve zasluženom dominacijom jednog kluba koji je već u travnju osigurao dvadeseti naslov prvaka.

>>> Pogledajte veliko slavlje igrača Goričana nakon pobjede nad Hajdukom

Gorica je ispala „tri u jedan“ paket – iznenađenje, hit, osvježenje. Jer, kad maknemo na stranu dva najveća kluba Hajduk i Dinamo, ostaje nam Rijeka koja se još traži nakon odlaska Keka, Osijek koji se ispuhao, odlična Lokomotiva za koju nekako osjećamo da nikad neće napasti sami vrh te siva zona klubova sa Slavenom, Interom i Istrom koji su godinama tu negdje od šestog do devetog mjesta, bez pretjeranih uspona ili padova, a što također doprinosi monotoniji...

Jakirovićeva je momčad sve to razbila i dobro prodrmala, dobili smo momčad koja bez pardona napadne Hajduk u Poljudu ili sruši godinama neosvojivu Rujevicu. 

Za novajliju u najvišem rangu Gorica je kao klub postavljena na zavidnoj razini, hijerarhijski je odlično posložena, a već sad se vidi da predsjednik Nenad Črnko i ljudi oko njega imaju nos i za biznis i za nogomet – jer, nakon što su ostali bez talentiranog trenera Preleca doveli su još boljeg Jakirovića.

Za odlazak Atiemwena pripremili su se unaprijed skautiravši Miyu. I, kao u reklami, to nije sve – jer, uz nogometaše sjajne rezultate bilježe i košarkaši koji igraju svega 500 metara dalje. Velika je Gorica!

Ključne riječi

Komentara 4

PR
prajdali100
07:40 28.04.2019.

Gorica je Šukerovo maslo.Što taj neće uraditi samo da zagorča život Hajduku ! Sram ga bilo.

DH
dalibor.hren
06:59 28.04.2019.

Hajduk pustio da bi bilo zanimljvije! Hahahaha

SS
sokac sa drave
21:35 28.04.2019.

Velika Gorica i NK Radnik su utkali borbenost i taj mentalitet pobjednicki.Igrao sam pocetkom sezdesetih godina protiv njih uvjek najmanje tri brata Zupetic u prvoj postavi.Iako smo na tablici bolje stajali od njih nikada ih u Gorici nismo pobjedili.Iz V.Goric se bodovi nisu nosili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije