Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva HNL

Gorica ispratila Hajduk s tri komada u mreži i zakomplicirala utrku za EL

Gorica - Hajduk
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/6
27.04.2019.
u 18:47

Na impresivan je način Gorica slomila momčad Hajduka koji je ovog proljeća izgubio samo od Dinama te odnijela još jedan skalp klubova iz nominalne četvorke

Kako god završila ova sezona, nogometaši Gorice već su istaknuli kandidaturu za možda i najboljeg debitanta u povijesti Prve HNL koja traje sad već više od četvrt stoljeća.

Na impresivan je način Gorica slomila momčad Hajduka (3:0) koji je ovog proljeća izgubio samo od Dinama te odnijela još jedan skalp klubova iz nominalne četvorke.

Hajduk i Rijeka kombinirano su ove sezone odnijeli samo jednu pobjedu protiv Gorice, i to još u prvom kolu kad je Kek na Rujevici vodio Rijeku. Nedavno je Igor Bišćan nakon trećeg poraza od Gorice u istoj sezoni rekao: „Ne pašu nama? Oni nikome ne pašu...“.

>>> Pogledajte veliko slavlje igrača Gorice nakon pobjede nad Hajdukom

Splićanima ni velika podrška Torcide nije pomogla, pitalo se samo igrače Sergeja Jakirovića koji su ovom pobjedom došli na samo bod zaostatka za Europom i nastavili veliku utrku za Europu. U kakvoj su formi, ne bi bilo iznenađenje da je i ulove.

Doktorski je Gorica odigrala prvo poluvrijeme protiv u posljednje vrijeme probuđenog Hajduka. Nije bez razloga trener bijelih Siniša Oreščanin krstio Jakirovićevu momčad 'Atletico Madridom hrvatskog nogometa'.

Jednom kad Jakirovićeva momčad dođe do prednosti, izuzetno je teško protiv nje igrati. Već na prilazima velikogoričkom stadionu vidjelo se da je zanimanje za dvoboj izuzetno, otprilike kao da Gorica igra neku europsku utakmicu.

Možda ćemo i to gledati uskoro, hit prvenstva i najveće moguće osvježenje naše male nogometne lige zaista je to zaslužio, što radom cijelog kluba, što igrama na terenu. Izuzev Dinama Gorica je u HNL-u u premijernoj prvoligaškoj sezoni slomila baš sve i zaslužila je dodatni iskorak.

Nastave li tako rasti, Goričani su na najboljem putu i da preotmu zaprešićkom Interu, koji već godinama pluta malo iznad dna, nadimak 'div iz predgrađa'. Ako već nisu...

Ni odlazak najboljeg igrača Atiemwena na zimu u Dinamo nije značajno poremetio Jakirovićevu momčad, zapravo su se oslobodili neki dodatni potencijali, među njima i onaj Kristijana Lovrića.

Hajduk je već u 8. minuti bio na konopcima, Zwolinski je utekao Svatoku i Ismajliju i sjajno dodao Miyi, no Uganđanin je nespretno zahvatio loptu u mat-poziciji.

No, ispravio se već četiri minute kasnije. Ovaj put Goričani su udarili po lijevoj strani, Čabraja je odvezao veleslalom kroz obranu bijelih i školski dodao – Miya zakucava za eksploziju radosti.

Domaćin se nakon toga mudro začahurio i čekao novu priliku, a Hajduk nije bio ni sjena one goropadne mašine koja je tjedan dana ranije u jadranskom derbiju zgromila ljutitog suparnika od kojeg je godinama u Kekovoj eri dobivala porcije.

Svi pokušaji bijelih da dođu do izjednačenja bili su uglavnom jalovi i mlaki. Zapravo je impresivno kako Goričani, koji odavno više nisu nikakvo iznenađenje, imaju redovito protiv najjačih vrlo pomno razrađenu strategiju kako zaustaviti glavne poluge suparnika. Suk i Maloča rade kao urice, ali cijela momčad u obrambenom bloku funkcionira besprijekorno.

Gorica je, naravno, dočekala u smiraju poluvremena svoj trenutak. Fran Tudor srušio je Kristijana Lovrića, a odlični sudac Batinić bez puno razmišljanja pokazao je na bijelu točku – Zwolinski 2:0!

Kad je odmah na početku drugog dijela Miya nakon sjajnog dodavanja Dvornekovića i treći put matirao Posavca, bilo je jasno da je majstor s mora slomljen i da nas čeka još jedan prepoznatljivi ples Jakirovićevih junaka u svlačionici.

>>> Pogledajte izjavu trenera Sergeja Jakirovića nakon 3:0 pobjede nad Hajdukom

Hajduk je u tim trenucima praktički nestao s terena, potpuno izgubivši živce i na pomolu je bila i četvorka! Oreščanin je nekim promjenama pokušao barem ublažiti poraz, a Jakirović nije imao ni potrebe dugo mijenjati s obzirom da mu je momčad savršeno, u stilu talijanskih prvoligaša, čuvala velik kapital. Najboljem igraču utakmicu utakmice u stilu velikih trenerskih majstora omogućio je deset minuta prije kraja „standing ovation“ – sjajnog Miyu zamijenio je Poljak Maslowski


GORICA – HAJDUK 3:0

VELIKA GORICA – Gradski stadion. Gledatelja 3977. Sudac Batinić (Osijek) 7

GORICA: Kahlina  6,5 – Mčedlišvili 6,5, Čagalj 7, Jovičić 7, Čabraja 7,5 – Suk 7,
Maloča 7 – Dvorneković 7,5, Miya 8,5 (od 80. Maslowski), Lovrić 7,5 (od 89. Šroler)
– Zwolinski 8. Trener Sergej Jakirović

HAJDUK: Posavec 5,5 – Tudor 5, Svatok 5 (od 67. Palaversa), Ismajli 5, Bradarić 5
(od 80. Fomitschow) – Jurić 5, Nejašmić 5,5, Barry 5 – Caktaš 5 (od 71. Tahiraj)–
Gyurcso 5, Jairo 5. Trener Siniša Oreščanin

STRIJELCI: 1:0 Miya (12., Čabraja), 2:0 Zwolinski (45., 11m), 3:0 Miya (47.
Dvorneković)

IGRAČ UTAKMICE: Faruku Miya

REDOSLIJED:

1. Dinamo 79 bodova

2. Rijeka 56

3.  Osijek 50

4. Hajduk 50

5. Gorica 49

6. Lokomotiva 48

...

Ključne riječi

Komentara 34

DU
Deleted user
16:30 27.04.2019.

Dabogda sve izgubili

DU
Deleted user
16:31 27.04.2019.

Ajmo Gorica zgazi kmečavce

DU
Deleted user
16:30 27.04.2019.

Dabogda sve izgubili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije