Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva HNL

Osijek uz preokret nanio Dinamu tek drugi prvenstveni poraz

Osijek - Dinamo
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
1/5
27.04.2019.
u 20:54

Slavonski je klub napravio velik korak prema Europskoj ligi

Nogometaši Osijeka svladali su Dinamo s 2:1 (1:1) u utakmici 31. kola Prve HNL.

Prvak Hrvatske tako je pretrpio tek drugi prvenstveni poraz ove sezone, a od 66. minute je morao igrati i s igračem manje nakon što je Dino Perić isključen zbog drugog žutog kartona.

Dinamo je u Gradskom vrtu poveo u 20. minuti, a strijelac je bio Mario Šitum. Vezni igrač Dinama pospremio je jednu odbijenu loptu u mrežu, a nakon što je prethodno vratar Marko Malenica odbio loptu koju je iz blizine prema mreži uputio Iyayi Atiemwen. 

>>> Evo kako je grb zagrebačkog kluba izgledao kroz povijest

Osijek je uspio izjednačiti do poluvremna, točnije u 36. minuti, a gol je potpisao Brazilac Talys koji je s desetak metara krasno pogodio uz samu vratnicu lijevom nogom nakon preciznog ubačaja s desne strane.

Zanimljivo je reći da je u igru ušao samo četiri minute ranije budući da se Petar Bočkaj ozlijedio.

Pogodak odluke postigao je Mirko Marić s bijele točke u 76. minuti jer je sudac Igor Pajač procijenilo da je Musa u petercu igrao rukom. 

Budući da je Dinamo već osigurao naslov, po momčad Nenada Bjelice velike štete nema, dok je Osijek napravio velik korak prema plasmanu u Europsku ligu. Ostao je na trećem mjestu, ali je četvrtoplasiranom Hajduku pobjegao na tri boda razlike. 

Drugoplasirana Rijeka u nedjelju dočekuje Rudeš.

Redoslijeda:

1. Dinamo 79

2. Rijeka 56

3. Osijek 53

4. Hajduk 50

5. Gorica 49

6. Lokomotiva 48

...

Ključne riječi

Komentara 18

SX
sudbina x
20:58 27.04.2019.

Osijek sigurno igra europu a kmečavci mogu samo kmečati...

ST
stefj
21:04 27.04.2019.

Osijek zasluženo, malo prigovora na suca, ali u načelu OK... Kod Dinama, onaj Gojak opet krivac za prvi gol, ne znam zašto ga se forsira, čovjek je katastrofa, opasan za vlastiti gol, umrtvljuje igru vlastite ekipe... A čini se da su i Kadzior i Andrić promašene kupovine. Njih se treba riješiti, no za početak pod hitno maknuti Gojaka, pod obavezno, radi njega se gube utakmice...

ZD
Zdravkecmali
20:57 27.04.2019.

To Osiječe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije