Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC

Velasquez spreman za povratak: Samo mu Miočić može parirati

Cain Velasquez i Fabricio Werdum
Foto: Fightsite
28.10.2018.
u 07:00

Cain Velasquez jedan je od najboljih MMA boraca kojeg su mnogi smatrali najvećim u povijesti sve do trenutka kad mu je taj epitet “ukrao” Stipe Miočić, jedini koji je u teškoj kategoriji UFC-a triput zaredom obranio naslov. Upravo su njihovu međusobnu borbu fanovi iz cijeloga svijeta najviše priželjkivali, no ona se nije dogodila jer Amerikanac ima velikih problema s ozljedama, zbog čega se ne bori od sredine 2016. No, čini se da je njegovim nevoljama došao kraj.

– Cain je spreman za jake treninge i nove borbe. Uskoro će doći vrijeme njegova povratka, radosnu vijest za milijune njegovih poklonika navijestio je Cainov sparing-partner i bivši Strikeforceov prvak Josh Thomson.

Velasquez je iznimno atraktivan borac, a njegovi nokauti često su proglašavani najboljima na UFC eventima. U karijeri ima 16 borbi (14 pobjeda i dva poraza), a dva puta bio je prvak. Prvi put pojas je uzeo 2010. pobjedom nad Brockom Lesnarom, da bi mu ga kasnije oduzeo Junior dos Santos. Njemu se pak Velasquez brzo osvetio te u prosincu 2012. vratio pojas. Držao ga je do lipnja 2015. kad je izgubio od Fabricija Werduma.

– Teška kategorija nije kao nekada, u ovom trenutku nema preveliku kvalitetu. Jedini borac koji bi mu mogao raditi probleme je Stipe Miočić. Ostali nisu na toj razini. Volio bih da se Velasquez ponovno bori s Werdumom, ali to je nemoguće zbog Werdumova dopinškog skandala, govori Thompson koji je nahvalio i aktualnog prvaka Daniela Cormiera, ali je svjestan da se on i Velasquez nikada neće boriti. Njih su dvojica, naime, poput braće i jasno su dali do znanja da nikad neće stati jedan nasuprot drugome. Štoviše, dok je Cain bio aktivan, DC se namjerno prebacio u polutešku kategoriju, u kojoj je također aktualni prvak, kako bi izbjegli moguću borbu.

Kako bilo, Amerikanac je spreman za povratak, a navijači već ostavljaju komentare da bi ga UFC trebao spojiti s Miočićem, što bi za mnoge bila najveća borba u povijesti teške kategorije. Možda je u ovom trenutku Stipe prevelik zalogaj za tek oporavljenog Velasqueza pa bi mu UFC prvo dao nekoga za zagrijavanje, ali ta će borba, ne bude li novih problema s ozljedama, sigurno biti održana. Budući da je Cormier najavio da bi u ožujku mogao u mirovinu, možda će se baš ova dvojica krajem 2019. boriti za upražnjeno mjesto kralja teške divizije.

>> Pogledajte i Cro Copov trening

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije