Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE FA KUPA

Vatreni će biti ključan igrač Cityja u finalu Kupa: Bit će Guardiolin glavni čovjek. United se mora obračunati s njim

Premier League - Manchester City v Luton Town
Foto: Andrew Boyers/REUTERS
1/4
25.05.2024.
u 10:06

"Mateo Kovačić će sjediti uz Rodrija, održavati posjed lopte kroz trećine i 'držati' protivničku momčad. Ako United može izbaciti Kovačića i Rodrija iz igre, ima šanse da poremeti Cityjev tok", piše nogometni analitičar Alex Keble

U subotu od 16.00 sati na Wembleyju će gradski rivali Manchester City i Manchester United igrati finale FA kupa. Dok se City u žestokoj borbi s Arsenalom uspio ponovo okruniti prvakom Engleske, United igra sezonu koju će brzo htjeti zaboraviti. Završili su je tek osmi na ljestvici, no u reprizi prošlogodišnjeg finala imaju priliku ipak doći do jednog trofeja, ali i mjesta u Europa ligi iduće sezone.

Ukoliko ne pobjede, iduća će sezona biti prva u gotovo deset godina da se na Old Traffordu ne igraju europske utakmice. S druge strane, "građani" rasterećeni ulaze u utakmicu za duplu krunu. Englezi ističu kako će važnu ulogu u susretu odigrati hrvatski reprezentativci, Joško Gvardiol i Mateo Kovačić.

VIDEO Luka Modrić se idućeg ljeta oprašta od nogometa?! Španjolci otkrivaju njegovu budućnost

Joško Gvardiol je u završetku sezone igrao fantastično. Uz nevjerojatne reakcije u obrambenom dijelu igre, zabio je čak pet golova, među kojima se posebno ističu onaj protiv Real Madrida u četvrtfinalu Lige prvaka, kao i dva gola protiv Fulhama kada je navijače i stručnjake ostavio bez daha.

Ipak, na službenim stranicama Premiershipa ovoga puta Kovačića označuju kao ključnog igrača na terenu s kojim će se United morati obračunati ukoliko žele imati ikakve šanse u nadolazećoj utakmici. Ističu kako je City prošle sezone imao problema s prijenosom lopte jer je Rodri bio izoliran, a ove godine United će morati neutralizirati Kovačića.

"Jedan od najvažnijih igrača na terenu u subotu je, dakle, Mateo Kovačić: Guardiolin novi glavni čovjek koji će sjediti uz Rodrija, održavati posjed lopte kroz trećine i 'držati' protivničku momčad. Ako United može izbaciti Kovačića i Rodrija iz igre, ima šanse da poremeti Cityjev tok", piše nogometni analitičar Alex Keble.

GALERIJA Modrić i Ćorluka na krovu, legende među navijačima... Sjećate se zadnje Dinamove fešte na Trgu?

Premier League - Manchester City v Luton Town
1/16

Komentara 2

MI
mikimouse12
11:25 25.05.2024.

Sad kad Kovacica ne bude ni na klupi:)

Avatar southman
southman
10:18 25.05.2024.

Nešto kao Hajduk protiv Dinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije