Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisali ugovor

Varaždin će biti domaćin Europskog ekipnog atletskog prvenstva

Sandra Perković na Hanžeku
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
29.10.2018.
u 16:36

U Lausannei je predstavljen i logo Europskog atletskog prvenstva - Liga 2 na kojem će, uz Hrvatsku,  nastupiti muške i ženske reprezentacije 12 europskih zemalja

Čelnici Europske atletske federacije (EAA) su na zasjedanju u Lausannei u Švicarskoj stavili svoj potpis na ugovor o održavanju Europskog ekipnog atletskog prvenstva  - Liga 2 koje će se održati u Varaždinu 10. i 11. kolovoza 2019. godine.

Prethodno su ugovor kojim se reguliraju međusobni odnosi organizatora i Europske atletske federacije (EAA) potpisali predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok. Time su otklonjene sve sumnje da se jedna od najvećih atletskih priredbi u Europi sljedeće godine neće održati u Varaždinu i Hrvatskoj.

Sandra Perković na Hanžeku
1/9

Europsko ekipno atletsko prvenstvo Liga 2 okupit će više od 720 natjecatelja i još nekoliko stotina atletskih djelatnika  iz 12 europskih zemalja, među kojima će biti i veći broj aktualnih svjetskih, olimpijskih i europskih prvaka.  Bit će to i prilika da pred domaćom publikom nastupe Sandra Perković, Sara Kolak, Andrea Ivančević, Stipe Žunić, Ivan Horvat i drugi najbolji hrvatski atletičari i atletičarke.

Sportski park Sloboda u Varaždinu bit će domaćin ove velike atletske priredbe točno tri desetljeća nakon što je Varaždin bio odličan domaćin Juniorskog prvenstva Europe u atletici (1989. godine), za čije je potrebe i izgrađen stadion Sloboda.

Sada će se temeljito obnoviti atletska staza i druga borilišta, nabaviti suvremena atletska oprema  te stvoriti uvjeti za razvoj ovoga bazičnog sporta za sljedećih dvadesetak godina.

- Sada nam predstoji formiranje organizacijskog odbora i drugih službi za provedbu natjecanja i već smo prionuli tom poslu.Osim što želimo biti tradicionalno dobri domaćini, želimo da naša reprezentacija ostvari dobar rezultat. Ovo natjecanje shvaćamo i kao svojevrsni generator za hrvatsku atletiku. Zato u našem programu za 2019. godinu ono ima najvažnije mjesto, jer ćemo tako omogućiti i širenje atletike te, osim skrbi za vrhunske rezultate pojedinaca, dalje razvijati sustav hrvatske atletike u svim segmentima - istaknuo je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić.

U Lausannei je predstavljen i logo Europskog atletskog prvenstva - Liga 2 na kojem će, uz Hrvatsku,  nastupiti muške i ženske reprezentacije 12 europskih zemalja.

>> Pogledajte kako Bolt ismijava Pogbu

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
18:16 29.10.2018.

Jako lijepo....., samo me zanima dali će onaj "otok", ono ruglo, kod stadiona Slobode kao i za vrijeme, JUPEA-e i Vatrogasne Olimpijade....., ograditi jutom da se ne vidi, kao tada...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????......i za obje manifestacije su bila osigurana sredstva za uklanjanje tete ruševine i rugla....ali nije se dogodilo, gdje su sredstva završila treba pitati tadašnje gradonačelnike, a i neke bivše i sadašnje nosioce vlasti u gradu............na snazi je i GUP koji to ruglo predviđa za rušenje.....i to već tako zadnjh 50 godina.....!!!!!!!!???????????....baš me zanima dali će to ograditi jutom ili će izmisliti nešto naprednije...??????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije