Naslovnica Sport Ostali sportovi

Varaždin će biti domaćin Europskog ekipnog atletskog prvenstva

U Lausannei je predstavljen i logo Europskog atletskog prvenstva - Liga 2 na kojem će, uz Hrvatsku,  nastupiti muške i ženske reprezentacije 12 europskih zemalja
29. listopada 2018. u 16:36 1 komentara 158 prikaza
Sandra Perković na Hanžeku
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Čelnici Europske atletske federacije (EAA) su na zasjedanju u Lausannei u Švicarskoj stavili svoj potpis na ugovor o održavanju Europskog ekipnog atletskog prvenstva  - Liga 2 koje će se održati u Varaždinu 10. i 11. kolovoza 2019. godine.

ivana brkljačić DOKAZ KVALITETE Veliko priznanje za Ivanu Brkljačić i Hanžekovićev memorijal

Prethodno su ugovor kojim se reguliraju međusobni odnosi organizatora i Europske atletske federacije (EAA) potpisali predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok. Time su otklonjene sve sumnje da se jedna od najvećih atletskih priredbi u Europi sljedeće godine neće održati u Varaždinu i Hrvatskoj.

Sandra Perković na Hanžeku
1 / 9

Europsko ekipno atletsko prvenstvo Liga 2 okupit će više od 720 natjecatelja i još nekoliko stotina atletskih djelatnika  iz 12 europskih zemalja, među kojima će biti i veći broj aktualnih svjetskih, olimpijskih i europskih prvaka.  Bit će to i prilika da pred domaćom publikom nastupe Sandra Perković, Sara Kolak, Andrea Ivančević, Stipe Žunić, Ivan Horvat i drugi najbolji hrvatski atletičari i atletičarke.

Sportski park Sloboda u Varaždinu bit će domaćin ove velike atletske priredbe točno tri desetljeća nakon što je Varaždin bio odličan domaćin Juniorskog prvenstva Europe u atletici (1989. godine), za čije je potrebe i izgrađen stadion Sloboda.

Sada će se temeljito obnoviti atletska staza i druga borilišta, nabaviti suvremena atletska oprema  te stvoriti uvjeti za razvoj ovoga bazičnog sporta za sljedećih dvadesetak godina.

Kevin Mayer Svečanost u Lauseanni Kevin Mayer i Dina Asher-Smith najbolji atletičari Europe

- Sada nam predstoji formiranje organizacijskog odbora i drugih službi za provedbu natjecanja i već smo prionuli tom poslu.Osim što želimo biti tradicionalno dobri domaćini, želimo da naša reprezentacija ostvari dobar rezultat. Ovo natjecanje shvaćamo i kao svojevrsni generator za hrvatsku atletiku. Zato u našem programu za 2019. godinu ono ima najvažnije mjesto, jer ćemo tako omogućiti i širenje atletike te, osim skrbi za vrhunske rezultate pojedinaca, dalje razvijati sustav hrvatske atletike u svim segmentima - istaknuo je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić.

U Lausannei je predstavljen i logo Europskog atletskog prvenstva - Liga 2 na kojem će, uz Hrvatsku,  nastupiti muške i ženske reprezentacije 12 europskih zemalja.

>> Pogledajte kako Bolt ismijava Pogbu

[video: 27544 / ]
Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar glock
    glock:

    Jako lijepo....., samo me zanima dali će onaj "otok", ono ruglo, kod stadiona Slobode kao i za vrijeme, JUPEA-e i Vatrogasne Olimpijade....., ograditi jutom da se ne vidi, kao tada...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????......i za obje manifestacije su bila osigurana sredstva za uklanjanje te ... prikaži još!te ruševine i rugla....ali nije se dogodilo, gdje su sredstva završila treba pitati tadašnje gradonačelnike, a i neke bivše i sadašnje nosioce vlasti u gradu............na snazi je i GUP koji to ruglo predviđa za rušenje.....i to već tako zadnjh 50 godina.....!!!!!!!!???????????....baš me zanima dali će to ograditi jutom ili će izmisliti nešto naprednije...??????????????