Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prolaz imperativ

Vapaj igrača Dinama: Navijači, treba nam potpora!

Dinamo slavi
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
06.08.2014.
u 09:40

Izbacivanje Aalborga donijelo bi 2,1 milijun eura od Uefe, ali i mogućnost da se ulaskom u LP dobije dodatnih 8,6 milijuna.

Nije nimalo pretenciozno napisati da je okršaj s Aalborgom Dinamova utakmica sezone! Potvrda 1:0 pobjede izborene u prvom susretu u Danskoj, na zagrebačkom uzvratu 3. pretkola kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka donosi plavima realizaciju osnovnoga cilja - plasman u Europsku ligu. I produljenje sna o ulasku u Ligu prvaka. A to je ono što se mora ispuniti, to je imperativ, koji bi opravdao sva ulaganja u momčad i osigurao mir na početku sezone.

Bili preblizu Eduardu

K tome, izbace li plavi danskoga prvaka, u maksimirsku će blagajnu ući prvi ozbiljniji Uefin novac. Ulaskom u doigravanje za Ligu prvaka, odnosno plasmanom u Europsku ligu, na Dinamov će račun sjesti 2,1 milijun eura! I to je vrabac u ruci kojeg se jednostavno mora uhvatiti. A onaj golub na grani, onih 8,6 milijuna eura osnovne nagrade za ulazak u elitnu Ligu prvaka, ostat će kao san svih snova za kraj kolovoza.

Dinamo ima lijepu prednost iz Aalborga (1:0), ali nije izborio sljedeći krug natjecanja! Onaj tko misli drukčije, onaj tko podcjenjuje Dance, nije baš na "ti" s nogometom. U Aalborgu je moglo svašta biti, nismo valjda zaboravili da su samo dobre vile spašavale hrvatskoga prvaka u prvih 45 minuta. Istina, u nastavku su plavi mogli i trebali rezultatski "masakrirati" Dance, ali nisu to učinili jednostavno zato što još nemaju tu klasu da dokrajče suparnika.

U pripremi za uzvrat ipak se najprije treba sjetiti onoga prvoga poluvremena kad mnogo toga u igri nije štimalo, kad je kapetan Josip Šimunić oportunistički povukao zadnju liniju obrane na crtu šesnaesterca, čuvajući svog vratara Eduarda! Ponavljanje te pogreške bio bi put u propast i vjerujemo da će trener Zoran Mamić ipak uvjeriti svog kapetana da se mora malo više namučiti i pogurnuti ga gotovo do centra. Jer, onda Danci, koji nemaju brzoga igrača, jednostavno nemaju napadačkih rješenja, kad im se oduzme prostor između Dinamova veznog reda i obrane...

Nema podcjenjivanja

- Svjesni smo da još ništa nije gotovo. Danci su pokazali da su ozbiljna, uigrana momčad i da ih ne smijemo olako shvatiti ni jedne sekunde. Trebat će nam potpora s tribina, nadamo se da će nam navijači doći pomoći – uglas kažu Arijan Ademi, koji sad igra najbolje u karijeri, te Marcelo Brozović, Dinamov reprezentativac koji je fantastičnim pogotkom u Aalborgu donio plavima prednost uoči uzvrata.

Danci, međutim, ne dolaze s bijelom zastavom! Štoviše, vjeruju u uspjeh, govore da u Aalborgu nisu imali sreće, da će sad, nakon poraza, u Zagrebu imati nešto teži posao, ali ne mire se s eliminacijom.

- Znam kako se pobjeđuje u Zagrebu! Prije četiri godine slavio sam sa Salzburgom u Maksimiru pobjedu 2:1, izbacili smo tada Dinamo u 3. pretkolu Lige prvaka, u prvoj je utakmici bilo 1:1 – kaže 34-godišnji kapetan danskog prvaka Thomas Augustinussen.

I te riječi iskusnoga Danca treba najozbiljnije shvatiti! Dinamo je favorit, ima sjajan rezultat, ali treba još odigrati dobrih 90 minuta...

>> Kapetan Aalborga: Već sam pobijedio na Maksimiru, možemo opet slaviti

>> Dinamo je sada Zvezda bivše velike četvorke, ali s greškom

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije