Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZOZEMSKA - SICG U skupini smrti sudar nizozemskih napadača s Petkovićevom čvrstom obranom

Van Bastenova najjača postava spremna za SiCG

sp_van_tx.jpg
import
10.06.2006.
u 18:42

Nizozemski izbornik Marco van Basten prošlih je dana najavljivao da će u vatru protiv SiCG-a poslati istu momčad koja je igrala posljednju pripremnu utakmicu protiv Australije. Liječnički tim je čini se osposobio trojicu ključnih igrača koji su ozlijeđeni u ogledu s klokanima.

Sneijder, Cocu i  igra Van Bronckhorst ipak će biti spremni, kako sugeriraju posljednje informacije iz nizozemskog kampa. I to je vjerojatno najvažnije Marcu van Bastenu. Jer kvaliteta jedne od najmlađih momčadi na SP-u nikad nije bila upitna. Najmlađi trener na Svjetkom prvenstvu (41 godina) s druge strane će imati solidnu momčad okupljenu oko Ilije Petkovića.

Izbornik SiCG savršeno je svjestan snage svojeg današnjeg protivnika.  No Petković će imati izuzetno opasnu napadačku osovinu Milošević - Kežman. Mateja Kežman dugo je igrao u Nizozemskoj i odlično poznaje nogometnu filozofiju Van Bastenove momčadi. 

- Igrat ćemo zatvorenije nego inače i našu šansu tražiti iz protunapada. Prva utakmica na velikim je natjecanjima najčešće i najvažnija. Može predodrediti našu sudbinu - ističe Petković, kojem će u najavljenoj koncepciji igre sasvim sigurno nedostajati branič Manchster Uniteda Nemanja Vidić koji je suspendiran zbog crvenog kartona u kvalifikacijama.

Inače, SiCG se ističe čvrstom obranom i u kvalifikacijama je primila tek jedan pogodak, a pod tim imenom će na SP-u nastupiti prvi i posljednji put.  Iako Nizozemce većina svrstava u kategoriju favorita, Marco van Basten je oprezan.

- Sasvim sigurno će biti teško pobijediti SiCG. Imaju odličnu momčad, jaki su individualci i imaju iskustvo - ističe Van Basten. Statistika mu ide u prilog jer su Nizozemci u dosadašnjih devet susreta pobijedili pet puta, jednom su remizirali i triput doživjeli poraz.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije