Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - DANSKA

Dalić otkrio formaciju, ali ostao tajanstven oko špice. Modrić progovorio o mirovini

Zagreb: Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening na Maksimiru
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
21.09.2022.
u 17:20

Ukoliko dođe do tri boda u ovome susretu, Hrvatska će u posljednjem kolu na gostovanju u Austriji tražiti potvrdu prvog mjesta u skupini i plasman na završnicu natjecanja.

Nogometaše hrvatske reprezentacije sutra očekuje pretposljednji dvoboj skupine A elitne skupine Lige nacija protiv Danske na Maksimiru. Ukoliko dođe do tri boda u ovome susretu, Hrvatska će u posljednjem kolu na gostovanju u Austriji tražiti potvrdu prvog mjesta u skupini i plasman na završnicu natjecanja.

Reprezentativci su se okupili u ponedjeljak i posljednjih dana treniraju u Zagrebu. Večeras će odraditi posljednji trening, a prije njega javnosti su se obratili izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.  

Prvo je riječ dobio Luka Modrić.

- Nakon dugo vremena igramo u Zagrebu, veselimo se tome, veselimo se ambijentu. Dobro smo trenirali, iako kratko, ali kvalitetno. Zdravi smo i lijepo je opet biti skupa. Definitivno da Liga nacija nama baš nije išla najbolje i nismo krenuli dobro ni ove godine porazom od Austrije, ali smo se vratili i pokazali da smo odlični. U zadnje tri smo odigrali stvarno jako dobro, bili smo kompaktni kao momčad i sad smo u prilici da odemo na Final Four što i želimo napraviti.

Neizbježna tema bilo je i Lukino opraštanje od reprezentacije koje je doktor Bahtijarević najavio za Euro 2024.

- Doktor je bio jako emotivan u svojem govoru tako da mu nećemo ništa zamjeriti - započeo je Luka kroz smijeh.

- Nisam donio nikakvu definitivnu odluku. Trenutačno ima puno bitnijih stvari, a to su Liga nacija i Svjetsko prvenstva. Onda ćemo vidjeti kako to ide i shodno tome ću donijeti odluku sa svojim najbližim ljudima, izbornikom, savezom i onima koji su mi bitni. Donijet ću pravu odluku, a trenutačno o tome ne razmišljam.

- Atmosfera u ekipi je odlična kako i treba biti. Svi pušemo u istom smjeru, nema iskakanja i to je potrebno za uspjeh. Nije garancija, ali usmjerava nas. Razgovaram sa svima i svi između sebe smo stvarno dobri. Rezultati pridonose dobroj atmosferi oko nas i vjerujem da će tako ostati minimalno do SP-a.

Razgovor se nastavio o stanju u svlačionici, odnosno 

- Lijepi su podaci, ali na kraju je najbitnije što pružaš na terenu, a Joško to radi na fenomenalan način. Uklopio se fenomenalno kao osoba, a kao igrač je postao jedan od standardnijih i u našu obranu je donio puno kvalitete. Ima puno prostora za napredak, a na njemu je da radi. Bitno je da je zdrav i da nastavi istim putem.

Mikrofon preuzima izbornik Zlatko Dalić.

- Zadnjih nekoliko godina prema rezultatima Danska je jedna od najboljih, ako ne i najbolja reprezentacija. Vrlo su kompaktna momčad koja igra visoki i agresivni presing, sjajni su. Nemaju nekih velikih zvijezda osim Eriksena, ali su izvrsni kao momčad. Znam da imaju neke probleme s ozljedama, ali imaju odličnu momčad i svejedno će nam biti teško. Za nas je bila velika čast i uspjeh pobijediti ih u Danskoj.

- Jučer je bio malo jači i kvalitetniji trening. Dečki su raspoloženi i voljni, nema tu vremena za neke velike pripreme. Odigrali smo sjajne lipanjske utakmice pa neću ništa puno mijenjati jer nema smisla. Erlić je jedini koji sutra neće konkurirati za susret, ali tu je i trenira s nama. Nećemo ništa puno izmišljati i mijenjati. Igrat ćemo 4-3-3 jer je to izgledalo sjajno. Perišić će sigurno biti lijevo jer igra u odličnoj formi i nema potrebe bilo što mijenjati. Oršić također igra odlično i u konkurenciji je.

- Dobili smo 5-6 odličnih mlađih stopera. Izbor je sjajan i na njima je da se nametnu, a mi ćemo izabrati najbolje i najkvalitetnije. Među njih ubrajamo i Vidu i Lovrena, na svima njima je izazov da se izbore, ali mladi dolaze i odlični su. Evo Gvardiol je najskuplji obrambeni igrač i moramo poštovati to ostvarenje. Odlično je za našu reprezentaciju da imamo takve igrače i takvu konkurenciju.

- To je nama bila treća utakmica u sedam dana u Danskoj i zbog umora smo odlučili da će Modrić i Kovačić igrati drugo poluvrijeme i ta odluka se ispostavila odličnom. Sutra Modrić sigurno počinje od prve minute, on je naš kapetan i u odličnoj je formi. Treba nam pobjeda i od nas se očekuje napad, napravit ćemo ga, ali pametno i oprezno, ne smijemo srljati protiv Danske. Nosit će nas naša publika.

Za kraj izbornik nije htio otkriti koga će staviti u špicu. Tvrdi da su oni donijeli odluku, ali da će se sve vidjeti sutra.

- Trenutno su svi u odličnoj formi: Livaja, Petković, Budimir, Kramarić. Koga god da stavimo ne možemo pogriješiti - zaključio je izbornik.

>> Pogledajte i video: Nogometne legende okupile se na Hvaru i odigrale utakmicu s djecom

Standings provided by SofaScore

 

Komentara 6

RE
RedTree
16:56 21.09.2022.

Dalićevi postulati su da gleda formu i kontuintet nastupa u klubu, pa po toj logici sastav bi trebao biti: Ivušić - Sosa, Erlić, Lovren, Juranović - Modrić, Brozović, Kovačić(Majer, Sučić) - Perišić, Budimir, Vlašić(Pašalić). Gvardiol igra očajno ove sezone izgleda, rezerva postaje u klubu, tako da tu može ići na sigurnu i iskusnu opciju Erlić Lovren. A apsurd je da netko s 2,3 gola odmah upada u reprezentaciju, a Čolak nije pozvan. Četiri utakmice u lipnju nije bilo Perišića, pa što je Oršić napravio tada!? Ništa. Apsurdan je uopće prijedlog da se miče naš najbolji igrač u zadnjoj trećini(32 gola, 25 asistencija) radi lika koji samo forsira šut desnicom pošto poto i doma ostavlja puno kompletniji Brekalo. Daliću budi kao u Rusiji, a ne kao prošlo Euro.

BS
Blue_shirt
20:31 21.09.2022.

A jeste dosljedni! Gledat treba kontinuitet nastupa u klubu? I onda bam Vlasic u prvih 11??? Covjek koji do prije 4tjedna nije imao klub, tj. imao je al nije igrao. A ako cemo o ucinku u reprezentaciji, u zadnje dvijee godine je pozvan u preko 20 utakmica i zabio dva gola. A Orsic je kad vec njega spominjes, ovu jesen odigrao sve utakmice, zabijao u prosjeku svako kolo, i to chelsea, milan, bodo, pa i nikad jaci europski hajduk... ali to nije dovoljno

DE
derin
17:20 21.09.2022.

Daliću, pusti transfermarkt, čovjek imao prije greške često, ove sezone loša forma skroz izgleda, postaje rezerva u klubu, Erlić i Lovren, najbolja opcija. Što manje eksperimenata. Nek igraju najbolji, najspremniji fizički i na svojim pozicijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije