Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EP

Hrvatska pala u Budimpešti, svjetski doprvaci Mađarima dopustili preokret!

Hrvatska pala u Budimpešti, svjetski doprvaci Mađarima dopustili preokret!
Foto: Reuters/Pixsell
24.03.2019. u 20:03

Hrvatska reprezentacija na vrućem gostovanju u Budimpešti poražena je s 2:1. Igrali su naši odlično prvih 30 minuta, a onda do kraja bili podređeni domaćinima. Poveli smo pogotkom Rebića u 13. minuti, izjednačio je Szalai u 34., a Mađari su do velikog slavlja stigli u 76. golom Patkaija.

Bila je to igra daleko od one kakvu smo ljetos pokazivali na Svjetskom prvenstvu. Ne treba odmah paliti alarm, ali želimo li bezbrižno proći kvalifikacije za Euro, morat ćemo znatno poboljšati igru.

>> Pogledajte kako je policija spriječila incident kada je gradom prošetao jedan mladić sa zastavom Srbije

Izbornik Zlatko Dalić krenuo je s jednom malom promjenom u odnosu na ono što je većina očekivala prije utakmice. Umjesto Josipa Brakala, koji je odigrao svih 90 minuta protiv Azerbajdžana, na desnom beku od prve je minute počeo Tin Jedvaj, koji je bio upitan zbog ozljede mišića.

No, kad su liječnici dali zeleno svijetlo, hrvatski izbornik logično je dao prednost Jedvaju. U odnosu na dvoboj s Azerbajdžanom, u prvih 11 startali su i Rebić, Jedvaj i Brozović.

Počeli su vatreni odmah autoritativno, od prve minute Mađarima je bilo jasno tko je svjetski doprvak. Prvu veliku šansu naši su imali već u šestoj minuti, kada je poslije sjajnog Barišićeva ubačaja s lijeve strane Kramarić s 15-ak metara iz prve pucao malo pokraj gola.

Krenuli su tada i malo Mađari, zaprijetili preko Szalaija u 8. minuti, ali hladan tuš domaćinima uslijedio je već u 13. minuti. Modrić je ubacio u 16-erac i lopta je išla prema Perišiću koji se namjestio na udarac, ali mu je loptu s noge skinuo Kramarić, te spretno proslijedio Rebiću, koji je lakoćom zabio za 1:0.

Priliku za poravnanje Mađari su imali u 20. minuti kada je Szalai pobjegao Vidi, ali je bio za koji centimetar prekratak na ubačaj Kadara.

U 29. minuti zbog ozljede je iz igre morao izaći Borna Barišić. U jednom trenutku primio se za stražnji mišić, legao na pod i pokazao da više ne može nastaviti. Šteta, jer dotad je savršeno, prema naprijed i nazad, obavljao svoj posao. Dalić je tako u 30. minuti bio prisiljen napraviti prvu izmjenu, u igru je poslao Leovca.

Kao da je ta Barišićeva ozljeda šokirala naše igrače, jer od tog trenutka Mađari su zagospodarili terenom. A do izjednačenja su stigli već u 34. minuti. Kapetan Dzsudzsak dao je odličnu loptu preko cijele naše obrane i uhvatio Vidu na spavanju, Szalai je primirio loptu i ne baš iz lake situacije zabio za za 1:1. Pucao je nisko, Kalinić je dirao loptu, ali prošla je ispod njega.

Nastavili su Mađari napadati, a u 40. minuti imali smo sreće, odnosno pomogao nam je sudac. Lovren je malo izvan 16-erca srušio i pritom ozlijedio D. Nagyja, no škotski sudac Collum samo je odmahnuo rukom. Izazvalo je to veliki bijes mađarskih igrača, pogotovo što je Nagy s travnjaka iznesen na nosilima. Goropadni Mađari nošeni glasnim navijanjem nisu prestali napadati, no na odmor se otišlo sa 1:1.

U drugom poluvremenu igra se smirila, kao da su obje momčadi bile zadovoljne s bodom. Nitko nije previše riskirao, a onda je u 76. Mađarska šokirala Hrvatsku golom Patkaija za konačnih 2:1.

Nije to bila dobra igra Dalićevih izabranika, morat ćemo dosta toga popraviti za nastavak kvalifikacija.

S tri boda iz prve dvije utakmice nećemo bezbrižno dočekati nastavak kvalifikacija, odnosno 8. lipanj kada ćemo u Osijeku ugostiti Wales. Srećom, do tada se stignemo vratiti u formu u kakvoj smo bili za vrijeme SP-a.

Velika borba odvijala se jučer i na tribinama. Unatoč tome što je naših navijača bilo 20 puta manje, jako ih se čulo, skandirali su našim igračima, bodrili ih, gurali u najtežim trenucima...

U drugoj utakmici naše skupine E Wales je s 1:0 u Cardiffu pobijedio Slovačku pogotkom Daniela Jamesa u 5. minuti. Sada četiri reprezentacije imaju po tri boda, no Wales jedini ima utakmicu manje. Podsjećamo, na Euro će prve dvije reprezentacije iz svake skupine.

Komentara 174

Avatar majkuvam
majkuvam
18:39 24.03.2019.

Dosta je!Kalinić na klupu!

KO
Kopreinitz
18:39 24.03.2019.

Livakovica na Gol, Kalinic je nesiguran.

JU
juma
18:38 24.03.2019.

Nakon 0:1 smo prestali igrati, a tako se ne moze, cak ni protiv Madjarske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije