Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELITNI RAZRED

VIDEO Vatreni izvukli protivnike u trećem izdanju Lige nacija: Evo s kim će igrati

Hrvatska ugostila Francusku u Ligi nacija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
16.12.2021.
u 18:48

Francuska, Španjolska, Italija i Belgija su nositelji, u drugom šeširu su Portugal, Nizozemska , Danska i Njemačka, a u četvrtom se nalaze Wales, Austrija, Češka i Mađarska.

U sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA) Nyonu od 18 sati održao se ždrijeb trećeg izdanja Lige nacija za sezonu 2022/23., a hrvatska reprezentacija se nalazila u trećem šeširu, zajedno s Engleskom, Poljskom i Švicarskom, što znači da joj oni nisu mogli biti protivnici u elitnom razredu natjecanja.

>>> Izbornik Dalić komentirao ždrijeb Lige nacija:

 

Francuska, Španjolska, Italija i Belgija bili su nositelji, u drugom šeširu su Portugal, Nizozemska , Danska i Njemačka, a u četvrtom su se našli Wales, Austrija, Češka i Mađarska.

Vatrene su kuglice spojile s Francuskom, Danskom i Austrijom. Nimalo laka skupina, ali već "na papiru" je jasno da Hrvatska može u startu ciljati na drugo mjesto, a ako se sve poklopi, i na prvo!

Natjecanje počinje 2. lipnja i završava 27. rujna, potom 14. i 15. lipnja 2023. slijede polufinala, a 18. lipnja utakmica za treće mjesto i finale. Borba za ostanak u određenom jakosnom razredu održava se od 21. do 23. ožujka 2023., a potom slijede uzvrati 24. i 26. ožujka.

Najprije se krenulo od najslabijeg, D razreda.

REZULTATI ŽDRIJEBA:

LIGA A

Skupina 1: Francuska, Danska, Hrvatska, Austrija
Skupina 2: Španjolska, Portugal, Švicarska, Češka
Skupina 3: Italija, Njemačka, Engleska, Mađarska
Skupina 4: Belgija, Nizozemska, Poljska, Wales

LIGA B

Skupina 1: Ukrajina, Škotska, Irska, Armenija
Skupina 2: Island, Rusija, Izrael, Albanija
Skupina 3: BiH, Finska, Rumunjska, Crna Gora
Skupina 4: Švedska, Norveška, Srbija, Slovenija

LIGA C

Skupina 1: Turska, Luksemburg, Litva, Farski Otoci
Skupina 2: Sjeverna Irska, Grčka, Kosovo, Cipar/Estonija
Skupina 3: Slovačka, Bjelorusija, Azerbajdžan, Kazahstan/Moldavija
Skupina 4: Bugarska, Sjeverna Makedonija, Gruzija, Gibraltar

LIGA D

Skupina 1: Lihtenštajn, Andora, Kazahstan/Moldavija, Latvija
Skupina 2: San Marino, Cipar/Estonija, Malta

U prvom izdanju Lige nacija, kada je 12 momčadi bilo raspoređeno u četiri skupine, Hrvatska je bila zadnja u grupi sa 4 boda, iza Engleske (7) i Španjolske (6). Tada je Španjolska kod kuće dobila vatrene čak 6:0, a bilo je to dva mjeseca nakon prvenstva u Rusiji, gdje je Hrvatska osvojila srebro.

Na kraju, Hrvatska je u posljednjem susretu skupine mogla osvojiti prvo mjesto da je pobijedila Englesku, ali je izgubila 1:2.  U drugom izdanju, gdje smo bili u skupini sa Francuskom, Portugalom i Švedskom, završili smo natjecanje sa jednom pobjedom i pet poraza. Tada smo u Maksimiru jedino dobili Švedsku 2:1, a ostali smo u elitnom razredu zahvaljujući boljoj gol razlici od Švedske, koja je također imala jednu pobjedu (2:1 protiv Hrvatske) i pet poraza.

Dosadašnji pobjednici su Portugal i Francuska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije