Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LITNI RAZRED

Hrvatsku čeka težak ždrijeb za Ligu nacija: Prijete svjetski i europski prvaci

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Croatia v Russia
ANTONIO BRONIC
15.12.2021.
u 16:58

U drugom izdanju, gdje smo bili u skupini sa Francuskom, Portugalom i Švedskom, završili smo natjecanje sa jednom pobjedom i pet poraza.

U četvrtak će u sjedištu Uefe u Nyonu u 18 sati biti održan ždrijeb trećeg izdanja Lige nacija za sezonu 2022./23., a hrvatska reprezentacija se nalazi u trećem šeširu zajedno s Engleskom, Poljskom i Švicarskom, što znači da joj oni neće moći biti protivnici u elitnom razredu Lige nacija.

Francuska, Španjolska, Italija i Belgija su nositelji, u drugom šeširu su Portugal, Nizozemska , Danska i Njemačka, a u četvrtom se nalaze Wales, Austrija, Češka i Mađarska.

U prvom izdanju Lige nacija, kada je 12 momčadi bilo raspoređeno u četiri skupine, Hrvatska je bila zadnja u grupi sa 4 boda, iza Engleske (7) i Španjolske (6). Tada nas je Španjolska kod kuće dobila sa čak 6:0, a bilo je to dva mjeseca nakon SP u Rusiji gdje smo osvojili srebro.  Na kraju Hrvatska je u posljednjem susretu skupine mogla osvojiti prvo mjesto da je pobijedila Englesku, ali smo izgubili 1:2.

 U drugom izdanju, gdje smo bili u skupini sa Francuskom, Portugalom i Švedskom, završili smo natjecanje sa jednom pobjedom i pet poraza. Tada smo u Maksimiru jedino dobili Švedsku 2:1, a ostali smo u elitnom razredu zahvaljujući boljoj gol razlici od Švedske, koja je također imala jednu pobjedu (2:1 protiv Hrvatske) i pet poraza.

Komentara 1

HR
hrvat123
00:09 16.12.2021.

ma nema problema sve ce to Vlasic i Livaja sredit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije