Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESHVATLJIVO LOŠE

Mađarska razbila Hrvatsku u četvrtfinalu! Ništa od olimpijske medalje u vaterpolu

Mađarska razbila Hrvatsku u četvrtfinalu! Ništa od olimpijske medalje u vaterpolu
Foto: Reuters
04.08.2021. u 14:00

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale olimpijskog turnira u Tokiju, u četvrtfinalu bolja je bila Mađarska s 15:11 (2:3, 5:2, 4:3, 4:3).

Hrvatski vaterpolisti tako neće nastaviti niz osvajanja olimpijskih odličja nakon zlata u Londonu 2012. i srebra u Rio de Janeiru 2016.

Luka Bukić postigao je četiri pogotka za Hrvatsku, Paulo Obradović dodao je dva, dok je u sastavu Mađarske Krisztian Manhercz dao sedam pogodaka iz osam udaraca.

Dvoboj protiv Mađarske dobro je počeo, golovima Vukičevića, Bukića i Obradovića, redom s igračem više u bazenu, Hrvatska je stalno bila u prednosti u prvoj četvrtini. Odlično raspoložen bio je i Bijač s četiri obrane na početku, no te njegove obrane nisu imale efekta jer su se lopte često odbijale Mađarima koji su poentirali iz drugih prilika.

Foto: Reuters

Najraspoloženiji mađarski igrač Manhercz s dva gola i s igračem više početkom druge četvrtine preokrenuo je rezultat, pa iako su Joković i Bukić vratili prednost Hrvatskoj, već tada je bilo vidljivo kako se Mađarska diže u igri, a Hrvatska pada. Manhercz je još jednim golom s igračem više poravnao na 5:5, a do kraja prvog poluvremena Angyal i Varga odveli su Mađarsku na 7:5. 

Sredinom treće četvrtine Miloš je pogodio za 8:8, no uslijedila je nova mađarska serija od tri gola preko Manhercza, Erdélyija i Vamosa, koji je rasparao mrežu iza Bijača u posljednjim sekundama te dionice.

Tri pogotka zaostatka u samo jednoj četvrtini vrlo se teško stižu, pa se to nije dogodilo ni u ovoj utakmici. Štoviše, Mađari su povećali prednost na četiri razlike te na kraju mirno priveli dvoboj kraju.

Mađarska će tako u polufinalu igrati protiv Grčke koja je ranije u srijedu u četvrtfinalu svladala Crnu Goru sa 10:4, dok će Hrvatska u petak od sedam sati igrati protiv Crne Gore u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta.

Drugi polufinalni par čine Srbija i Španjolska, Srbija je s 10:6 svladala Italiju, a Španjolska s 12:8 SAD.

Komentara 37

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
13:30 04.08.2021.

Utakmica je na 1. programu. Naši igraju sa tri sidraša koji su se rasporedili po cijelom bazenu i kupaju se, najbolji je naš golman. Mađari preplivavaju naše igrače, utakmica polako ide u krivom smjeru.

Avatar Númenor
Númenor
14:11 04.08.2021.

Je baš je za ovo Tucak kriv. Dajte najte.

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
14:32 04.08.2021.

Slovenija i Srbija sinergijski radostno uz šale i smijeh navijaju za HR vaterpolsku repku u sjajnoj borbi za pozicije 5 do 8.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije