Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Dominik Smolak
RUKOMETNI SP

Hrvatska bez problema do uvjerljive pobjede nad SAD-om, razveselili raspjevane navijače (40:22)

Hrvatska bez problema do uvjerljive pobjede nad SAD-om, razveselili raspjevane navijače (40:22)
Foto: PIXSELL
15.01.2023. u 21:56

U susretu 2. kola G skupine Svjetskog prvenstva, hrvatski rukometaši su u Jonkopingu pobijedili SAD sa 40-22 (20-10) osvojivši prve bodove u skupini. Nakon što su otvorili nastup na Mundijalu uvjerljivim porazom od Egipta 22-31, u drugom su susretu bez većih problema ostvarili prvu pobjedu.

>> Igor Karačić: 'Borit ćemo se do kraja pa što bude, bude'

Amerikanci su tek u uvodnim minutama držali priključak, no kod rezultata 5-5 hrvatska vrsta je serijom 7-0 stigla do prednosti 12-5 i nakon toga više nije bilo nikakvih dvojbi. U 23. minuti je bilo +8 (15-7), vrlo brzo i devet razlike, a na odmor se otišlo s 10 golova prednosti (20-10).

U prvom dijelu istaknuli su se Filip Glavaš i Josip Šarac sa po četiri gola, dok je Dino Slavić imao deset obrana.

U nastavku susreta prednost hrvatske reprezentacije samo je nastavila rasti. U 43. minuti poveli smo sa 15 razlike (30-15), u samoj završnici imali smo i +19 (39-20), a na koncu je završilo sa +18 (40-22).

15.01.2023., Jonkoping, Svedska - Svjetsko rukometno prvenstvo, skupina G, Hrvatska - SAD. Photo: Pixsell/PIXSELL
Foto: PIXSELL

Hrvatsku su do pobjede predvodili Igor Karačić s osam golova, te Josip Šarac sa šest golova, Glavaš je dodao pet. Slavić je imao 10, a Dominik Kuzmanović pet obrana.

Na suprotnoj strani najefikasniji je bio Gary Hines sa šest golova, dok je Aboubakar Fofana zabio četiri gola. Za SAD je nastupio hrvatski rukometaš, rođeni Metkovac Domagoj Sršen, no nije se upisao među strijelce.

IHF Handball World Championship - Preliminary Round - Croatia v Egypt - Husqvarna Garden, Jonkoping, Sweden - January 13, 2023 Croatia fans are pictured with flags and banners inside the stadium before the match MIKAEL FRITZON/TT News Agency via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN. Photo: TT NEWS AGENCY/REUTERS
Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

U drugom susretu iz naše skupine Egipat je pobijedio Maroko sa 30-19 upisavši i drugu pobjedu. Hassan Kaddah sa sedam i Akram Saad s pet golova predvodili su pobjednički sastav, dok je u suparničkim redovima najefikasniji bio Ryad Lakbi s pet golova.

Na ljestvici vodi Egipat sa četiri boda, Hrvatska i SAD imaju po dva boda, dok je Maroko na začelju bez bodova.

U posljednjem susretu u skupini, hrvatski rukometaši će 17. siječnja igrati protiv Maroka.

U drugi krug natjecanja plasirat će se tri najbolje ekipe iz skupine.

Standings provided by Sofascore

Komentara 12

VA
Varosanin
21:56 15.01.2023.

Rutinska pobjeda ali ipak je SAD komedija od ekipe.

HE
Herceg56
21:17 15.01.2023.

Momci saberite se ta imali ste dosta vrimena da se pripremite a i to vam je zanimanje.Nema pravdanja za loše igre.

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
22:20 15.01.2023.

Sjajan rezultat koji vrača na balkan nadu, domoljubni dišpet i sanjaćki afinitet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije