Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DELIRIJ U KRANJČEVIĆEVOJ

Spas u zadnji čas: Hajduk slomio Dragovoljac u petoj minuti sudačke nadoknade!

Spas u zadnji čas: Hajduk slomio Dragovoljac u petoj minuti sudačke nadoknade!
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
20.08.2021. u 21:54

Nogometaši Hajduka ostvarili su četvrtu pobjedu ove sezone, a pogodak vrijedan nova tri boda na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca postigli su tek u petoj minuti sučevog dodatka.

Zasluge za pobjednički gol pripadaju igračima iz splitske obrane, asistentu Kristianu Dimitrovu i strijelcu Stefanu Simiću.

Već po događajima u početnim minutama bilo je jasno kakvu će utakmicu na stadionu u Kranjčevićevoj odigrati Hrvatski dragovoljac i Hajduk. Zagrebačka momčad se pokušala aktivno braniti, čekati na pogreške suparnika i prijetnje iz kontranapada, dok je Hajduk, ponajviše preko svog kapetana Marka Livaje, pokušavao doći do pogotka.

20.08.2021.,Zagreb - 6. kolo Hvatski Telekom Prve HNL: Hrvatski dragovoljac - Hajduk.Marko Livaja Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U 9. minuti je Splićanima to i uspjelo, ali je Livajin pogodak glavom poništen, jer se Hajdukov kapetan našao u zaleđu. U 17. minuti Hajduk je propustio jednu od mnogih izglednih prilika u kojoj je 'glavni krivac' za to bio kapetan i vratar Hrvatskog dragovoljca Zvonimir Šubarić. On je ušao u šut Emiru Sahitiju, kad se albanski napadač našao sam pred njim.

U 26. minuti na djelu je ponovno bio Livaja nakon Lovrencsicsevog ubačaja, ali njegov udarac glavom pogodio je vratnicu.

Sahiti se u drugoj prilici našao u 34. minuti, ali Šubarić je još jednom izašao kao pobjednik i tako svojoj momčadi osigurao aktivan rezultat za nastavak utakmice.

Nadmoć koju je Hajduk imao u posjedu lopte u prvom poluvremenu (67%-33%), u drugom dijelu je bila još uvjerljivija, kao i razlika u broju udaraca. Štoviše, domaća momčad je na cijeloj utakmici uputila dva udarca, oba u prvom poluvremenu.

Momčad koja je u prvih pet kola primila 18 pogodaka, odolijevala je sve do pete minute sučevog dodatka, ponajviše zahvaljujući sjajno raspoloženom vrataru Šubariću, ali ni on nije svemoguć.

20.08.2021.,Zagreb - 6. kolo Hvatski Telekom Prve HNL: Hrvatski dragovoljac - Hajduk.Luka Viduka Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Neposredno nakon što je Lovrencsics pogodio gredu, a u nastavku akcije Hajduk došao do udarca iz kuta, upravo je mađarski reprezentativac bio izvođač. Najviši u skoku bio je Dimitrov, spustio loptu glavom na drugu vratnicu, gdje je na nju naletio stoper Stefan Simić i s nekoliko metara poslao loptu u merežu te postigao pogodak vrijedan tri boda.

Bio mu je to prvi pogodak u novoj sezoni, a treći u Hajdukovom dresu.

Splićani su s 13 bodova zadržali korak s vodećim Osijekom koji ima utakmicu manje. Hrvatski dragovoljac je ostao jedina momčad koja u ovoj sezoni još nije osvojila nijedan bod. 

U subotu će utakmice 6. kola odigrati Gorica - Slaven Belupo (18.55 sati) i Dinamo - Lokomotiva (21.00).

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 13

Avatar babinjak1984
babinjak1984
22:56 20.08.2021.

Trebao je sudac prekinuti utakmicu,ali očito nema muda.

DU
Deleted user
20:31 20.08.2021.

Dabogda sve izgubili

ZG
zg1985
22:50 20.08.2021.

igralo bi se 110min da hajduk nije dao gol u 95.min

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije