Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Marko Pavić
5. KOLO HNL-A

Hajduk iz petog pokušaja slavio protiv Gorice, kapetan zabio u stilu Ronalda

Hajduk iz petog pokušaja slavio protiv Gorice, kapetan zabio u stilu Ronalda
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
18.08.2019. u 19:56

Nogometaši Hajduka u susretu su 5. kola Prve HNL na svom terenu svladali Goricu s 3:0 (1-0). Dvostruki strijelac za Splićane bio je Jairo (30, 67), a konačni rezultat sjajnim solo-prodorom postavio je kapetan Juranović (69).

Bila je ovo prva pobjeda Hajduka protiv Gorice u njihovom petom međusobnom susretu u HNL-u.

Hajduk je od samog početka susreta bio bolji suparnik, a terensku nadmoć okrunio je pogotkom u 30. minuti. Jairo je izvršio pritisak na posljednju liniju Gorice, pridružio mu se i Hamza koji je osvojio loptu na 30-ak metara od gola gostiju i zatim lijepo proigrao brazilskog napadača koji je s vrha kaznenog prostora pogodio mrežu.

U 59. minuti susreta Gorica je ostala s igračem manje jer je zbog drugog žutog kartona isključen Ndiaye, a Hajduk je brojčanu prednost znao iskoristiti. 

Caktaš je u 67. minuti lijepo proigrao Eduoka, pokušaj Nigerijca d desnog krila Kahlina je uspio obraniti, ali lopta se odbila do Jaira koji je koncentrirano pratio akciju i po drugi se put upisao u strijelce.

Najljepši trenutak dvoboja dogodio se u 69. minuti kada je Juranović prihvatio loptu točno na sredini igrališta i krenuo u siloviti prodor, obišao trojicu suparničkih igrača i pogodio suprotni kut. Kapetan Hajduka tim je potezom podsjetio na golove kakve je zabijao slavni Brazilac Ronaldo.

Hajduk je sada drugi na ljestvici sa 12 bodova, jednim manje od vodećeg Dinama, a tri više uz utakmicu više od treće Rijeke, dok je Gorica peta sa sedam bodova, koliko ima i četvrti Osijek koji ima utakmicu manje.

Na Poljudu je sudio Vidulin iz Kanfanara koji je dodijelio puno žutih kartona. Gosti su u 15. minuti protestirali kod suca jer su smatrali da je vratar Hajduka Ljubić napravio jedanasterac na Dvornekoviću, no Vidulin je pokazao da je ispucavanje za domaću momčad.

Komentara 31

TO
Top1
19:04 18.08.2019.

Pa kad se sljedeće godine pojave nekakav klub sa Farskih otoka bit će opet tuge. Jadno jednostavno jadno.

CA
Catalonia
18:37 18.08.2019.

Cisti penel i crveni golmanu. hajduk bu zgorio kad uvedu VAR!!!

Avatar white socks
white socks
18:46 18.08.2019.

Jedanaesterac protiv Hajduka?!?! NEMOŽE! Kako vas nije sramota? Znate da je nepravedno dosuditi jedanaesterac protiv Hajduka. Trebalo je dodijeliti crveni karton svima koji su tražili jedanaesterac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije