Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJELI U IGRI ZA EUROPU

Uragan na Poljudu! Hajduk u manje od 40 minuta razmontirao Goricu

U 34. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Gorica
Milan Sabic/PIXSELL
12.05.2021.
u 22:01

Splićani su pobijedili 4:0, a svi su golovi pali u prvom poluvremenu.

Hajduk je u 34. kolu pobijedio Goricu 4:0, a sve je bilo gotovo za manje od 40 minuta! Velika je to stvar za bijele jer nisu više od godinu dana pobijedili Turopolje, odnosno, u posljednjih pet utakmica!

I ne samo to, od posljednjih osam susreta, Splićani su pobijedili samo jednom (6:0) i čak šest puta izgubili. A sad je ulog bio ogroman, sve osim pobjede bi Hajduk odmah izbacilo iz igre za treće mjesto, a ovako se kroz posljednja dva kola mogu nadati nekom čudu. Jer, dok treća Gorica ima 59, Rijeka 55, Hajduk je na 54 boda.

Nije djelovalo da će ta pobjeda biti ostvarena. Nakon tri minute igre, ozlijedio se Dimitrov i Paolo Tramezzani morao je uvesti Vicka Ševelja. Malo kao da je to unazadilo Splićane i Gorica je nizala napad za napadom po lijevoj strani, gdje je slaba karika bio Marco Fossati. Ali, ništa se iz tog nije izrodilo i u cijeloj toj dominaciji Gorice Matthew Steenvoorden nepotrebno ruši Marka Livaju na dvadesetak metara od gola i tu je krenulo...

Mario Vušković odlično puca, prebacuje živi zid i od stative lopta ulazi u gol nemoćnog Ivana Banića. Samo dvije minute kasnije slalom Stipe Biuka i asistencija za Alexandera Kačaniklića. Goričani se od tih 2:0 nisu mogli oporaviti, bar ne odmah. Posebno jer je Biuk prošao kroz obranu, nadmudrio Banića i dao povratnu za Kačaniklića. Bio je to gol od kojeg se stvara nervoza.

Zato je samo tri minute kasnije moglo biti 3:0, da Marko Livaja nije pogodio stativu s nekoliko metara. Bilo je to, kako se kaže, teže promašiti nego zabiti. Ipak, iskupio se u 23. minuti pogotkom s bijele točke. Prekršaj na njemu napravio je Aleksandar Jovičić. Sudac Tihomir Pejin možda je bio prestrog u toj situaciji no piše se treći pogodak. U tom trenutku Goričani su bili pogubljeni.

A kad je pao i četvrti gol, trebalo se nadati da onih 6:0, koliko je Hajduk dobio u svojoj jedinoj pobjedi nad Goričanima, neće biti nadmašeno. I taj četvrti gol pamtit će se zato što je Biuk ponovno nanizao nekoliko igrača Gorice, ali ovaj put zabija sam, nije asistirao. Ako ovako nastavi, čeka ga svijetla budućnost.

U drugom poluvremenu Splićani su se štedjeli, a Gorica je bila bezopasna. Svih 45 minuta prošlo je bez ikakvih uzbuđenja, a u posljednjoj minuti sudačke nadoknade pao je i autogol, koji je poništen zbog prethodnog zaleđa.

Do kraja prvenstva bit će zanimljivo pratiti borbu za Europu i ostanak! 

U sljedećem kolu igraju Šibenik i Hajduk, Gorica i Dinamo te Varaždin i Rijeka. U posljednjem kolu Hajduk dočekuje Lokomotivu, a Rijeka Goricu. Istra koja je posljednja pak dočekuje Slaven Belupo i ide u goste Osijeku, dok će uz Rijeku igrati i sa Slaven Belupom.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
21:07 12.05.2021.

Ovaj Biuk ako ima stabilnu psihu i ne udari ga slava moze biti jako dobar igrac za dvije godine.

PE
Perspektivan
20:54 12.05.2021.

Daleko najbolje poluvrijeme u zadnjih 15 godina!

DU
Deleted user
20:38 12.05.2021.

ova naša liga postaje zanimljiva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije