Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME ZA BUDUĆNOST

Izbornik Dalić u Moskvi najavio moćnu Hrvatsku: Znamo što Rusija sprema za nas!

Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland
PAUL ELLIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
30.08.2021.
u 15:21

Naglasio je i da Luku Modrića nema tko zamijeniti od pojedinaca, ali zato svjestan je da momčad zajednički može popuniti tu veliku prazninu.

Hrvatska nogometna reprezentacija spremna je za težak ispit u Moskvi, utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. protiv osvježene Rusije. Izbornik Zlatko Dalić svjestan je izazova, ali spreman je nositi se njim.

Naime, bez obzira na izostanak kapetana Luke Modrića i napadača Ante Budimira, kao i podosta izmijenjen sastav u odnosu na Europsko prvenstvo, strategija je napravljena i kako će Rusi biti izazov Hrvatskoj, tako će i Hrvatska biti izazov Rusima.

Detaljnije o toj temi direktno je na konferenciji za medije u Moskvi prokomentirao izbornik Dalić. Naravno, emocije su ga ponijele, vratio se u zemlju gdje je osvojio srebrnu medalju. Ali, stavio je to po strani.

- Mislimo na druge stvari. Lijepo je doći i prisjetiti se, ali pred nama je težak zadata i na to smo fokusirani - kazao je izbornik pa otkrio zašto se odlučio za toliko promjena u sastavu:

- Izabrao sam igrače koji igraju u klubovima, koji su u formi i koji su standardni. To je moja odluka. Nitko nije otpisan, nitko nije prekrižen. Ako vidim da su ono što želim i ako su u formi, bit će na idućem popisu. Mislim da s ovim igračima možemo ostvariti rezultat u ove tri utakmice.

Nije lako bez Luke Modrića, ali ovo može poslužiti kao test za razdoblje dok ga neće biti, što stiže vrlo brzo.

- Ne možemo ga zamijeniti figurom, to mora cijela momčad. Lovren, Perišić i Brozović imaju zadatak zamijeniti ga. Moramo prihvatiti da Luke uskoro neće biti u reprezentaciji.

>>> Stručnjaci za Večernji TV komentirali stanje u hrvatskom nogometu

 

Rusi su prošli kroz smjenu generacije, ali mnogi vatreni, sadašnji i bivši, poznaju ruski nogomet.

- Novi je izbornik, novi su igrači. Više ne preskaču igru, sad će težiti nogometu, u 4-3-3 sustavu. Pas, suradnja, to je Karpinov stil. To znamo, pripremali se jesmo, dečki koji su tu i koji su tu radili, imaju puno informacija. Neće nas moći puno iznenaditi, ali moramo se spremiti. Bit će drugačije no prije. Također, njima je to bitna utakmica, pratit će je s tribina 20.000 gledatelja. Bit će težak posao.

Kako rasporediti snage, tri su utakmice u kratkom vremenu, a teški su i protivnici?

- Nadam se da će svi stići na vrijeme, da se odmore. Imali su utakmice, umorni su, vidjet ću točno u kakvom su stanju. Neće biti kalkulacija i sigurno neće biti lako. Sigurno nećemo igrati u istom sastavu, s istom ekipom. Ali, ponavljam, Rusija nam je najbitnija.

Bodovni plan za Katar je također jasan, što je Dalić već spominjao.

- Ukupno, 21 bod bi trebao biti dovoljan za prvo mjesto. Kad i kako ćemo to ostvariti, nije bitno, ali bilo bi lijepo u ovom ciklusu ostvariti što više. Volio bih da ne izgubimo na dva teška gostovanja. Neću govoriti sad o sedam ili devet bodova, treba nam u konačnici 21 bod.

Postoji i realan problem...

- Prijelazni rok je pri kraju, neki su još uvijek u neizvjesnosti, teško se koncentrirati, svjestan sam tog. Ali, koncentracija mora biti na razini i moj večerašnji sastanak s njima bit će u tom smjeru, ostaviti po strani sve ostalo. Znam da je to njihov život, njihova karijera, ali morat ćemo - tvrdi izbornik, a usput je spomenuo da vjeruje kako Nikola Vlašić zaslužuje igrati i u boljem klubu od West Hama te se nada hoće u nadolazećim godinama.

Ivan Perišić zarazio se koronavirusom i stvorio probleme na Euru uoči osmine finala sa Španjolskom i izbornik je stava da se svi moraju cijepiti, nada se da jesu i da neće biti takvih problema u budućnosti.

Na kraj, navijačima je poručio da će dati sve od sebe.

- Vjerujemo u sebe i vjerujem da nećemo razočarati naše navijače.

Komentara 6

DU
Deleted user
07:58 31.08.2021.

Kako cemo proc nije stvar taktike jer ona je sa ovim izbornikom vec duze nikakva ,nego trenutne inspiracije igraca kojima bi i ja moga bit izbornik !

Avatar anlaser
anlaser
22:20 30.08.2021.

Vidim dobrog optimizma ne nedostaje samo da li ima pokriće za njega ?

Avatar drug Joža
drug Joža
17:30 30.08.2021.

Očekujem da Dalić nastavi tamo gdje je stao, znači novi poraz Hrvatske, sve drugo bi bilo iznenađenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije